Geçtiğimiz ay yeni ismiyle MacOS Sierra işletim sistemini kullanıma sunan Apple, farklı bir strateji izlemeye başladı. Hafta başından itibaren MacOS Sierra güncellemesi uyumlu cihazlara otomatik olarak dağıtılıyor.
Normalde MacOS işletim sisteminin küçük güncellemeleri otomatik olarak arka planda indiriliyor ve kullanıcının onayından sonra kuruluyordu. Şimdi ise yıllık büyük güncellemeler de otomatik olarak indirme sürecine dahil oldu ancak yine kullanıcının onayı olmadan kurulmuyor.
Apple’ın iOS ve tvOS sistemleri de büyük güncellemeleri arka planda indiriyor. Böylece firmanın watchOS hariç tüm işletim sistemleri arka planda otomatik indirme özelliğini desteklemeye başlamış oldu.
MacOS Sierra işletim sistemi 4.8GB boyuta sahip. OS X 10.11.5 veya 10.11.6 sürümü üzerinde çalışan Mac modellerine güncelleme otomatik olarak verilecek. Bu sürümlerde hali hazırda otomatik indirme seçeneği varsayılan olarak aktif durumda.
MacOS Sierra güncellemesinde Apple bazı ayrıntıları görmezden gelmiyor. Örneğin depolama alanı yetersiz olan cihazlarda indirme otomatik olarak başlamıyor. Ayrıca güncelleme dosyası indirildikten sonra depolama alanı yetersiz olursa bu kez kurulum yapılmadan dosya siliniyor. Yine bir akıllı telefonun hotspot özelliğinden internete çıkan Mac cihazlarına da otomatik güncelleme verilmiyor.
Daha önce de Windows 10 işletim sisteminde Microsoft aynı taktiği uygulamıştı. Güncelleme için rezervasyon yaptıran kullanıcılara sürüm otomatik olarak gönderilmişti. Sonrasında ise rezervasyon yaptırmayan kullanıcılara da güncelleme otomatik olarak gönderilmiş ve eleştiri konusu olmuştu. Özellikle kotasını sürekli gözetlemek zorunda olan kullanıcılar tarafından otomatik güncellemeler pek de hoş karşılanmıyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Bana çok korkutucu geliyor bunlar.