Anlık Bildirim

Microsoft'un PUBG reklamında kullandığı görsel çalıntı mı?

Xbox'un resmi Twitter hesabından PlayerUnknown’s Battlegrounds oyununun reklamını yapmak için paylaştığı görsel tartışma yarattı. Reklam konseptinin çalıntı olduğu iddia ediliyor.
Microsoft, geçtiğimiz günlerde Xbox One X üzerinde PlayerUnknown’s Battlegrounds reklamını yapan bir tweet yayınladı. Paylaşılan görsel, üst kısmı tamamen kuru otlarla kaplı savaş alanı gibi dizayn edilmiş bir konsolu gösteriyordu. Otların arasında ise sinsice bekleyen bir oyuncunun olduğunu görüyoruz.
Şirket bu çalışmasıyla bir başkasına ait konsepti çalmakla suçlanıyor. Macsterr isimli bir Reddit kullanıcısı neredeyse iki ay önce Microsoft'un Twitter'da paylaştığına çarpıcı şekilde benzeyen bir görsel yayınlamıştı (aşağıda).

Microsoft bir süre sonra görseli kaldırdı

Kuru otların yüksekliği ve askerin duruşu bile neredeyse aynı. Görseller arasında bazı basit farklar da var tabii ki. Birinde Xbox One diğerinde ise Xbox One X kullanılmış. Ayrıca Microsoft'un yayınladığı reklamda bir oyun kontrolcüsü de var. Yazılım devi uzun otların arasına bir sandık da eklemiş.
Küçük farklılıklara rağmen konseptler neredeyse bire bir aynı. Genel kanı Microsoft'un reklam fikrini çaldığı yönünde ancak birçok kişi, telif hakkını almadığı için tasarımcı Macsterr'in yasal olarak bu konuda bir iddiada bulunamayacağını söylüyor. Şirket bir süre sonra tweet'i sildi.
Microsoft'un en azından fikirden esinlendiğini kabul ederek, nezaketen de olsa tasarımcının görselini referans göstermesi gerekirdi diyenlerin sayısı da bir hayli fazla.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim