Altın, keten, kan taşı, ahşap, gümüş ve bakırın kullanıldığı 8 bitlik elektromekanik bilgisayar aynı zamanda dekoratif bir örtü olarak da kullanılabiliyor. Posch’a göre tasarım, bizi sarıp sarmalayan dijital ve elektronik teknolojileri ile insanların etkileşimini keşfediyor.
Altın ile gümüş iletken yüzeylere yaslı bir bobin ve anahtarlardan oluşan sistem de altın yüksek iletkenlik kapasitesi sebebiyle tercih edilmiş. Sanatçılara göre tamamen dekoratif maksatlı oluşturulan sistem, baktığınızda 8 bitlik bir bilgisayarın sahip olduğu dijital örüntüyü sizlere gösteriyor. Sanatçılar, kara kutular içinde kalan en temel dijital eylemlerin bu sayede gözler önüne serildiğini ifade etmişler.
Bilgisayarları sanatçıların tasarladığını hayal edin
Programlanmış devrelerin gizemini ön plana çıkaran çalışma, aynı zamanda sıradan bir dekoratif nesneyi de fonksiyonel hale getirmiş. Sergilenen çalışma, bilgisayarların mühendislerden çok sanatçılar tarafından tasarlandığı bir dönemi hayal ederek üretilmiş. Kurbak ve Posch’a göre çalışma, bilgisayar teknolojileri tarihinde yer alabilecek birçok makul alternatiften birini anımsatıyor.
Sanatçıların söz konusu ifadelerinin ise ironik karşılanabileceği belirtiliyor. Zira 1804 yılında, Joseph Marie Jacquard isimli bir dokuma zanaatçısı tarafından keşfedilen Jacquard dokuma tezgâhı, karmaşık desenleri dokumak için delikli kartlar yardımıyla çalışan basit bir elektromekanik bilgisayar kullanıyordu. Jacquard’ın bu girişimi ise ilk genel maksatlı bilgisayar olan Charles Babbage’in Analitik Motor’una öncülük etmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.