Uluslararası hamleler sonuç verdi
Üç ayda gelen 7 milyon yeni abonenin 6 milyonu ABD dışındaki ülkelerden gelirken bu durum aslında şirketin agresif yayılma hamleleriyle örtüşüyor. Bu yılın başında Netflix CFO'su David Wells, şirketin İngilizce dışında 80 farklı dilde yapımla kullanıcıların karşısına geçeceğini duyurmuştu. Bu yabancı yapımlar arasında eleştirmenlerin beğenisini toplayan alman yapımı ''Dark'' ve Hint yapımı "Sacred Games'' dizileri de yer alıyor. Şirket sadece yabancı yatırımlara para harcamakla da kalmıyor. Wells'in açıklamalarına göre Netflix kullanıcıları bu yılın sonuna kadar 700'ün üstünde programı da takip edebilecek.
Tabi abone sayısı ile ilgili önemli bir noktayı paylaşmakta fayda var. Netflix'in toplam abone sayısı 137 milyona ulaşsa da mevcut abonelerin yaklaşık 7 milyonu, platformu kullanırken ücret ödemiyor. Deneme amaçlı ücretsiz abonelik imkanı sunan Netflix, bu program ile daha fazla kişinin Netflix'i keşfetmesini ve ilerleyen dönemlerde abone olmasını amaçlıyor.
''13 milyar dolar harcayacak''
Disney ve Apple da dahil olmak üzere akış hizmetleri sektörüne dahil olmaya hazırlanan pek çok oyuncu var. Önümüzdeki yıllarda çok daha büyük rakiplerle mücadele etmek zorunda kalacağının farkında olan Netflix, rakipleri henüz ilk ürünlerini piyasaya sürmeden elini güçlendirmeye çalışıyor. Şirketin bu yılın başında yaptığı açıklamaya göre Netflix, 2018 yılı boyunca yeni içeriklerin üretimi ve platformun geliştirilmesi için 8 milyar dolar harcayacak. Araştırma şirketi Cowens'in analistleri ise bu rakamın aşıldığını belirtiyor. Analistlere göre şirketin bu yıl yaptığı harcamalar 13 milyar dolara ulaşabilir.
Üçüncü çeyreğe ait abone sayısındaki artış şirketin gelirlerini de etkiledi. Netflix'in üçüncü çeyrekte elde ettiği gelir bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 34 artarak 4 milyar dolara ulaştı. Şirketin üçüncü çeyrekteki kârı ise 403 milyon dolara yükseldi. Şirket ikinci çeyrekte 3.91 milyar dolar gelire, 384 milyon dolar kâra ulaşmayı başarmıştı. Netflix'in ilk çeyrekteki geliri ise 3.7 milyar dolar seviyesindeydi. Şirketin üç çeyrekte elde ettiği toplam gelir 11.6 milyar doları aşarken şirketin geçen yılın tümünde elde ettiği toplam gelir 11.7 milyar dolardı. Böylece şirket son çeyrekte elde edeceği gelir ile yeni bir rekora imza atabilecek.
Şirkete rakip platformlar sunan HBO geçtiğimiz yıl 5.9 milyar dolar gelire ulaşırken Hulu ise 2.5 milyar dolar civarında gelir elde etmişti. Netflix'in nispeten yeni ve finansal olarak çok daha güçlü rakipleri olan Amazon(177 milyar dolar), Facebook(40.7 milyar dolar), Apple(215 milyar dolar) ve Disney(55 milyar dolar) ise ana faaliyet alanlarına bağlı olarak Netflix'ten daha fazla gelir elde etmeyi başarmıştı. Bu büyük şirketlerin Netflix'le nasıl mücadele edeceğini önümüzeki aylarda göreceğiz.
Başarılı çeyrek sonuçlarının paylaşılması şirketin hisse değerinde de artışı getirdi. Şirketin hisse değeri çeyrek sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yüzde 10'un üstünde artış gösterirken piyasa değeri ise 150 milyar doları aştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über