Tabi aslında bu performans kaybı sadece Nissan'ın elektrikli otomobillerinde meydana gelen bir problem değil. Elektrikli otomobillerin bataryalarında kullanılan lityum-iyon pillerde zamanla performans düşüşleri yaşanırken uzmanlar, elektrikli otomobillerin bataryalarının bir süre sonra değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor. Değiştirilen bataryalar ise ileride başka bir sorunu gündeme getirebilir. Kanada'daki pil geri dönüşüm şirketi Li-Cycle'ın CEO'su Ajay Kochhar'a göre elektrikli otomobil pazarı bu hızla büyümeye devam ederse 2030 yılında 11 milyon ton atık batarya ile karşı karşıya kalabiliriz. Nissan'ın yeni enerji depolama çözümü xStorage ise hem atık batarya sorununu hem de fazladan üretilen enerjinin depolanmasını sorununu aynı anda çözebilir.
Elektrikli Otomobil Bataryaları Kullanılacak
İrlanda merkezli elektrik ekipmanları üreticisi Eaton şirketi ile iş birliği yapan Nissan, xStorage depolama birimlerinden elektrikli otomobillerden çıkarılan bataryaları kullanmayı planlıyor. Elektrikli otomobiller için yeterli olmayan düşük performanslı bataryaların, daha az performansa ihtiyaç duyan enerji depolama birimlerinde kullanılabileceğini belirten Nissan; evlerde ve işletmelerde kullanılabilen xStorage isimli enerji depolama birimlerinde Nissan Leaf'lerden çıkarılan bataryaların yer aldığını vurguluyor. Böylece şirket uzun süredir çeşitli çalışmaların yapıldığı enerji depolama ekipmanları pazarına adım atarken elektrikli otomobil bataryalarına da ikinci bir kullanım ömrü veriyor.
Nissan'ın konutlara yönelik tasarladığı küçük ölçekli xStorage Home sistemi Tesla'nın konutlardaki fazla enerjinin depolanması için sunduğu Powerwall'lara benziyor. Nissan'ın açıklamasına göre çatıdaki güneş panelleri ve elektrik şebekesine entegre bir şekilde çalışan xStorage Home sistemini mutfaktaki küçük bir rafa yerleştirmek mümkün. Elektrik şebekesi veya güneş panellerinden gelen ve kullanılmayan fazla enerjiyi depolayan sistemlerde standart depolama kapasitesi 4.2kWh olarak belirlenmiş durumda. Bunun yanı sıra Nissan, kullanıcılara 6 kWh'luk ve 7.5 kWh'luk depolama seçenekleri de sunuyor.
Amsterdam Arena'da da Kullanılıyor
İşletmeler ve daha büyük ölçekli tesisler için üretilen sistemlerin enerji depolama kapasitesi ise haliyle konutlarda kullanılan xStorage sistemlerine kıyasla daha fazla. Nissan işletmeler için kurulan xStorage sistemlerinin 4-5mWh'luk depolama kapasitesine sahip olduğunu belirtiyor. Nissan'ın bu sisteminin en başarılı çalışır örneği ise Hollanda'da bulunan ve konserler ve futbol müsabakalarına ev sahipliği yapan Amsterdam Arena. Amsterdam Arena'da kullanılan xStorage sistemi 4mWh'luk enerji depolarken stadyumun kullanılmadığı günlerde bu enerji çevredeki konutlara yönlendiriliyor.
Geçtiğimiz aylarda Norveç'in Oslo şehrinde gerçekleştirilen etkinlikte Nissan xStorage sistemlerinin yakın tarihte Avrupa pazarında satışa sunulacağını duyurmuştu. xStorage Home için henüz sadece İngiltere'den, Eaton şirketi aracılığıyla sipariş verilebiliyor. 4.2kWh depolama kapasitesine sahip olan xStorage Home sisteminin fiyatı ise 4943 euro olarak belirlenmiş durumda.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über