Anlık Bildirim

Nvidia mali rekorlara doymuyor

Grafik pazarının tartışmasız lideri Nvidia geliştirdiği teknolojilerle daha fazla alanda hakimiyet kurmaya başladı. Bunun etkileri mali tablolarda net bir şekilde görülebiliyor.

Yılın üçüncü çeyreğini geride bırakan Nvidia, rekor kıran kazanç çizgisini devam ettirdi. Çift hanelerde büyüyerek rekor kıran firma ayrıca her bölümden gelir elde etmeyi de bildi.

Rekor üstüne rekor

Yapılan açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreği sonunda firmanın tablosuna 2.64 milyar dolar gelir yazıldı ve yeni bir rekor geldi. Yıl bazında yüzde 32 artış yaşanırken çeyrek bazda da yüzde 18 civarında artış oldu.

Faaliyet karı 895 milyon dolar ile yıl bazında yüzde 40 büyürken, net kar da 840 milyon dolar ile yıl bazında yüzde 55 büyüme yaşadı. Firmanın hisse başı kazancı da yüzde 60 artışla rekor kırdı.

Bu dönemde öne çıkan gelişmelerden ilki Alibaba, Amazon, Baidu, Facebook, Google gibi firmaların sunucularında Volta tabanlı Tesla V100 hızlandırıcılarına yer vermesi oldu.

Diğer taraftan Huawei, Inspur ve Lenovo gibi firmalar veri merkezleri için Volta HGX tabanlı yapay zeka sistemleri hazırlamaya başladı. Dell EMC, Hewlett Packard Enterprise, IBM ve Supermicro gibi firmalar da Tesla V100 tabanlı sunucularını tanıttı. Bu gelişmeler firmanın önümüzdeki dönemlerde gelirlerini arttırmasına yardımcı olacak. Yılın son çeyreğinde gelirlerin bir miktar daha artarak 2.65 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim