Teknik Özellikler:
8 Çekirdekli Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810
4 Çekirdek 1.56 GHz Cortex-A53 + 4 Çekirdek 1.82 GHz Cortex-A57
Adreno 430 GPU
5,5" Full HD LPTS Ekran + Gorilla Glass 4
Kapasitif menü tuşları ve parmak izi okuyuculu eve dönüş butonu
16GB Dahili depolama alanlı modelde 3GB / 64GB Dahili depolama alanlı modelde 4GB bellek
SD Kart takılamıyor / Çift SIM Kart yuvası
5MP Full HD video kaydı yapabilen ön kamera
4K video çekebilen 13MP lazer odaklamalı çift flaşlı optik görüntü sabitlemeli arka kamera
3300mAh değiştirilemeyen Li-Po batarya
USB 2.0 Type-C bağlantı
Wi-Fi 802.11 a/b/c/g/n/ac, Bluetooth v4.1 Kablosuz bağlantı
NFC ve Radyo Yok
A-GPS + GLONASS konumlama servisleri
Android 5.1 + Oxygen 2.1 UI
151.8 x 74.9 x 9.9 mm / 175gram
Değiş tokuş arka kapak
Antutu Benchmark Skoru: 57869
İlk modele nazaran daha kaba hatlara sahip olan ve magnezyum alaşımlı çerçeveye sahip gövdesiyle daha tok bir tutuşa kavuşan OnePlus Two, elinize aldığınız ilk anda bir taş parçasını tutuyormuşçasını sağlamlık hissi veriyor. Full HD çözünürlüe sahip 5,5” LTPS ekran gorulla glass 4 ile korunurken, kapasitif tuşlar sayesinde ekranın tamamından faydalanmamız sağlanmış.
Ekran altında kapasitif tuşların görevlerini isteğimie göre belirleyebiliyor olmak da güzel bir ayrıntı. Parmak izi okuyucu aynı zamanda eve dönüş butonu görevi de görüyor fakat parmak izi okuma konusunda en azından test ettiğimiz yazılım ile OnePlus Two ciddi sorunlar yaşıyordu.
Bu haliyle parmak izi kullanmamak daha pratik bir çözüm olabilir. Ön yüzde Full HD video kaydı da yapabilen 5MP kamera konumlandırılmışken telefonun arkasında bizleri 4K video kaydı da yapabilen lazer odaklamalı çift ledli ve optik görüntü sabitleme yeteneği olan 13MP kamera karşılıyor.
Kamera arayüzü kullanımı basit ve pratik, telefonun fotoğraf kalitesi ise orta üst düzeyde sayılabilir. Düşük ışık performansı beklentiyi karşılamaktan uzak kalıyor.
USB Type C bağlantı birimine sahip olan telefonda USB kablosunun özel dizaynı sayesinde bilgisayarınıza takarken de kablo yönü konusunda problem yaşamıyorsunuz. Güç ve ses butonlarının solda toplandığı telefonda sağ kısma da ses modları arasında geçiş yapmamızı sağlayan bir seçim düğmesi eklenmiş.
Ses çıkışı üst kısımda yer alırken alt kısımda her ne kadar stereo hoparlör var gibi görünse de aslen işini iyi gören mono bir hoparlör konumlandırılmış. Telefonla birlikte bir kulaklık verilmiyor fakat müzik konusunda bir çok kullanıcıyı tatmin edecek bir ses çıkışınsa sahip olduğunu söyleyebiliriz.
Arka kapak açılabiliyor olsa da 3300mAh li-pol bataryayı çıkartamıyoruz. 16 ve 64GB dahili depolama alanı seçenekleri sunulan telefonda ne yazık ki SD kart slotu yer almıyor. Ek olarak 16GB’lık modelde 3GB RAM bulunurken 64GB’lık model 4GB RAM ile gelmekte. Çift sim destekli telefonda tek slottan iki sim kartı da takabiliyorsunuz.
OnePlus One, Cynogen Mod ile gidilen işbirliği sayesinde de ününe ün katmışken bu birlikteliğin sona ermesiyle OnePlus Two’da OnePlus tarafından geliştirlen Oxygen OS’u görüyoruz. Üzülmeye gerek yok zira Çinli dostlarımız Cynogen’de iyi ne varsa kopyalayıp almışlar. Oxygen’in eksiği yok fazlası var diyebiliriz.
Standart Android arayüzüne çok yakın olan Oxygen OS’da küçük özelleştirme seçenekleri sayesinde konforlu bir kullanım sağlanıyor. Otomatik kapalı gelen ekrana çift tıkla uyandır ve benzeri özellikler ise ayarlar menüsünden aktif edilebiliyor.
Arayüz oldukça seri çalışıyor. Telefon ile günlük kullanımda yaşadığım tek sıkıntı ne yaparsanız yapın sonunda ısınması oluyor. Snapdragon 810’un hızını düşürmek de OnePlus ekibini kurtarmamış.
Bir diğer konu ise pil tüketimi 3300mah bataryaya rağmen hızlı boşalan pil her ne hızlı şarjı desteklemiyor olsa da 2 saat 15 dakikada şarj olabiliyor ama bu sokakta bizi kurtarmıyor :)
OnePlus One ile 5 saat üzeri ekran açık kalma süreleri alan ben aynı kullanımda OnePlus 2 ile en fazla 3,5 saat görebildim. Belki yazılım güncellemesi ile düzeltilebilir fakat şu an için durum pek iç açıcı değil.
5,5” ekran üzerinde film, resim görüntülemek veya oyun oynamak oldukça keyifli, telefonun çekim gücü konusunda özellikle Wi-Fi tepe modellere göre biraz zayıf kalıyor diyebilirim. GPS’e bağlanmadaysa bir sorun gözlemlemedik. NFS olmaması ise önemli bir eksiklik.
Kısaca özetlemek gerekirse eski bir OnePlus One kullanıcısı olarak OnePlus Two ileri girmekten çok geri giden bir telefon olmuş. Kalınlaşan hantal kasa tasarımı, zor iş gören parmak izi okuyucu, daha az giden pil devam modellerinde görmek istemediğimiz şeyler.
Yazılım güncellemesi ile düzelir mi derseniz OnePlus One’ın bazı sorunlarının çözümü için 6 ay beklememiz gerektiğini düşünürsek çok umutlu değilim ama belki zaman beni yanıltır.
Editörün Notu: İnceleme için OnePlus 2'yi bizlere sağlayan Kadiköy'deki Çarşı İletişime teşekkür ederiz.