Şık, temel özelliklerinin vurgulandığı bir kutusu var, içerisinden klavyenin kendisi, tuşları ve anahtarları çıkarmak için aparat, iki yedek anahtar ve dökümantasyonlar çıkıyor, iki yıl garantili.
Türkçe Q dizilimli mekanik klavyede 105 tuş var. Üst gövde kumlu alüminyum malzemeden, soğuk metal hissi iyi. Sol yukarıda Rampage logosu ve parlak plastik bir şerit, üzerinde de sırasıyla bir tane aydınlatmayı kapatıp açan, sonrasında 5 tane multimedya butonu, bir de metal kademeli ses ayarı var. Aynı zamanda bir buton bu, basınca sistemi sessize alıyor. Bildirim LED’lerinin yuvalarıa parlak elmas kesim uygunlanmış, sağda solda tork vidalar derken ufak tasarım detayları işlenmiş.
Plastik gövdeli bileklik sabit, sol kısmı tutucu kauçuktan, sağ tarafı hafif dokulu. Altında kauçuk ayakları, bol bol, tutucu kauçuk topukları var, masada gezmiyor klavye. USB arabirimiyle bağlanıyor, 1.8 metrelik kablosu ne kalın ne ince. Sıkı kumaş kaplamalı, siz zorlamazsanız kendi başına tüylenecek bir izlenim vermedi açıkçası.
Tuşlar ABS plastik malzemeden, font agresif bir font değil, taraftarı olduğum bir şey font’ta sadelik. Multimedya tuşları silikondan, basmaları anahtarlı tuşlar kadar rahat değil lakin metal ses ayarını kullanması keyifli ve rahat.
F1 tuşlarında kısayollar, Del ve End in olduğu grupta L tuşları var. 16.8 milyon renk destekli RGB LED’lerin efektlerini FN + L kombinasyonuyla değiştirebiliyorsunuz, 11 taneler, 5’i klavyede, 6’sı yazılımda.
Tuşların altında geleneksel mekanik klavyelerin aksine optik anahtarlar var, Oxford Micro adıyla geçiyorlar ama araştırınca bir detay yok internette, klavyenin kendi sitesinde 50 milyon basım ömrü olduğu söyleniyor. Klikli, daktilo misali diyebileceğimiz bir ses profili var, canlı olarak dinleyelim.
Geleneksel anahtarlara kıyasla farkı şu, tuşa basınca plastik bir parça yatay düzlemdeki lazeri kesmiş oluyor, bu sayede sinyal giriliyor. 3mm basınca anahtar devreye giriyor, belirtilenlere göre de 0.2ms’lik bir gecikme süresi var.
Bölgesel değil, her anahtar teker teker RGB aydınlatmalı, renkler tabandan tuşlara yansıyor, ışık şiddetleri yeterli düzeyinde. Kenarlara sabit renkli paneller koyulmuş, motifli bir yapıştırma var üzerlerinde, klavyenin klasik duruşuyla pek uyumlu bulmadım açıkçası.
Yazılım arayüzü sade, kullanması kolay, istediğiniz tuşa Macro editörüyle makro, fonksiyon, program atayabiliyorsunuz, bunları farklı profillerde toplayabiliyorsunuz. Makro editörü var, kombinasyon aralıkları, öncesine sonrasına gecikme ekleme, kısacası kontrol sizde. Aydınlatma tarafında teker teker tuşların aydınlatma rengini seçebiliyorsunuz, hazır efektler var, parlaklık ve hız ayarı yapabiliyorsunuz, hayal gücünüze kalmış burası.
İlk olarak League of Legends ile test ettim, hızlı kombinasyonlar gerektiren bir oyun. Geleneksel mekanik anahtarlı klavyelere göre tuşları daha hafif ama basma noktası biraz daha derinde. Kha'Zix, Leblanc bunlar gibi kombo gerektiren şampiyonlarda klavye hızınıza yetişiyor.
CS:GO da işiniz daha çok fareyle, burada konforundan bahsedelim, şöyle ki bileklik rahat, kauçuk malzeme ne çok tutucu ne de kaygan, uzun maratonlarda bir sorun yaşamadım. CS:GO ya özel bir aydınlatma da var, oyuna has tuşlar aydınlatılıyor, birkaç oyun ve genel profilleri de eklemişler.
Favori oyunum Overwatch, hem fare hem de klavye koordinasyonu gerektiriyor. Tuşların derinliği de bir alışkanlık, tercih meselesi. Alışırsanız, basma noktası biraz derinde anahtar tercih ediyorsanız verim alırsınız. Basması kolay tuşlar, çok baskı gerektirmiyorlar, geri dönütleri biraz daha yumuşak.
Rampage Hydra R7. Farklı markaların toplandığı, oyuncular yönelik bir çatı marka Rampage, bu klavyenin arkasında Everest var, vurgulayalım. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 500 liranın biraz daha üstünde. Optik anahtarlardan, seslerinden, derinliklerinden, aydınlatmasından, yapısından, gördüklerimizle her şeyinden bahsettik, klavye alırken karşılaştırma yapabileceğiniz her detay artık elinizde diye düşünüyorum, bundan sonra seçim sizin.