Teknoloji artık hayatımızın her alanında yer alıyor. Özellikle mobil teknolojiler son dönemlerin en büyük oyuncusu haline gelirken bununla birlikte bataryalar da hayatımıza daha çok dahil olmaya başladı. Akıllı telefonlardan diz üstü bilgisayarlara, hoverboar'lardan drone'lara kadar bir çok teknolojiyi batarya ömrü el verdiği sürece kullanabiliyoruz.
Üreticiler de kullanıcıları baskısıyla batarya kapasitelerini arttırmaya çalışırken bu durum güvenlik açıklarını da beraberinde getiriyor. Özellikle son dönemlerde yüksek batarya kapasitesine sahip hoverboard'ların bir çok yangına ve patlamaya sebep olduğunu biliyoruz. Havayolu şirketleri de bu sebeple hoverboard taşınmasını yasaklamış durumda. Son dönemlerde gündeme gelmese de daha önce benzer bir şekilde akıllı telefonların veya şarjdaki başka aletlerin patlaması da zaman zaman yaşanabiliyordu.
Stanford araştırma grubu ise yeni geliştirdikleri teknolojiyle artık ısıya bağlı patlamaların önüne geçebiliyor. Bataryanın aşırı ısınması durumunda patlama ihtimalini göz önüne alan bu teknoloji bataryadan güç alış verişini sonlandırıyor ve soğuması için beklemeye başlıyor. Sıcaklık güvenli bir seviyeye düştüğünde ise güç alış verişi otomatik olarak tekrar başlıyor ve cihaz şarj olmaya (Ya da kullanılmaya) devam ediyor.
Bataryaların şarj edildiklerinde yüksek ısı seviyelerine ulaştığını biliyoruz. Bu durum bazı anlarda olumsuzluklar yaratabilecek olsa da güvenliğin ilk öncelik olması doğal bir seçim. Yeni teknolojinin uygulanması sayesinde özellikle Hoverboard'lardaki şarj işlemi sırasında yaşanan patlamalar en az düzeye indirilebilir. Diğer bir yandan güvenliğin artması üreticilerin daha yüksek kapasiteli piller tercih etmesini de sağlayabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über