Yapılan değerlendirmeye 2017 yılında Science dergisinde yayınlanan “Üretim, tüketim ve imal edilen tüm plastiğin kaderi” adlı çalışma önderlik etmiş. Çalışmayı kaleme alanlar son 60 yılda 6,9 milyar ton plastik atık ortaya çıktığını ve miktarın %79’luk bölümünün katı atık sahalarına ile doğaya dağıldığını ve %12’lik bölümünün ise yakılarak imha edildiğini vurgulamışlar.
The conversation sitesinde yazan bir istatistikçi ise büyük boy bir market poşetine, 21 adet plastik şişe sığdırabildiğini ifade ettikten sonra ortaya çıkan poşet sayısının kabaca 7,2 trilyon adet olduğu hesaplamış. Popular Science dergisi da bu sayıları görsel hale getirerek ortaya çıkan kirliliğin ne anlama gelebileceğini daha anlaşılabilir kılmaya çalışmış.
Ülkemizde de 1 Ocak 2019 itibariyle paralı hale gelen market poşetlerinin kirliliği azaltmak adına ne kadar katkı sunacağını düşünerek, sizleri galerimizde bulabileceğiniz istatistikleri okumaya davet ediyoruz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
9669 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
plastik atık, çevre kirliliği ve