Eğitim projesi olarak başladığı bilgisayar dünyasında yeni bir devrin kapılarını açan Raspberry Pi, kendinden sonra gelen sistemlere de referans oldu. Sadece mini bir bilgisayar değil yaratıcılığınıza bağlı olarak her şeyin içerisinde Raspberry Pi girebiliyor.
Pip neler sunuyor?
Kickstarter üzerinde destek arayan Pip taşınabilir oyun konsolu bu anlamda çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Raspberry Pi Model 3 üzerinde şekillenen Pip, oyuncuların kendi oyunlarını tasarlayıp doğrudan konsola göndermesini ve oynamasını sağlıyor.
Bildiğimiz konsollardan çok farklı olan Pip, 8 yaş üzeri öğrencilerin ve yetişkinlerin kodlama konusunda kendisini geliştirmesini amaçlıyor. Çevrim içi olarak tarayıcı üzerinden Curiosity programlama ortamında yazdığınız kodları WiFi üzerinden konsola aktarabiliyor ve anında oyun oynamaya başlıyorsunuz.
Platform yeni başlayanlar için kolay anlaşılır rehberler ve oyun şablonları hazırlamış. Curious Chip adındaki sosyal ortamda ise kullanıcılar projelerini paylaşıyor. Böylece projeleri alıp ister oynuyor isterseniz daha da geliştiriyorsunuz.
Raspberry Pi’nin avantajı çok iyi kullanılmış. 40 pinli bağlantı üzerinden farklı aksesuarlar takarak örneğin havadaki nemi ölçüyor, Lego motoru yapıyor, deney devresi bağlıyor veya bir muzu kontrolcü olarak kullanabiliyorsunuz. Bu aksesuarlar normal Raspberry Pi modellerinde de kullanılabiliyor.
4 inçlik dokunmatik bir ekranı olan Pip iki adet USB girişi ve HDMI portu barındırıyor. Konsolun iki kenarına kontrolcü takabiliyorsunuz. Yani bir nevi Nintendo Switch gibi. Aradığı destek meblağına ulaşmasına çok az bir süre kalan Pip için 199$ bağış yapmak gerekiyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.