Bosch’un Almanya resmi sayfasından yapılan açıklamaya göre, IOTA Vakfı ile yapılan anlaşma kapsamında Robert Bosch Venture Capital (RBVC), ciddi miktarda IOTA parası satın alacak ve Bosch’un yatırım ortaklarından Hongquan Jiang, IOTA Vakfı’nda danışmanlık görevine getirilecek.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hongquan Jiang, "IOTA takımı ile bir yılı aşkın bir süredir çalışıyoruz. IOTA'nın yenilikçi Tangle teknolojisinden heyecan duyuyoruz. Bu IoT alanında otomatik makineden makineye iletişim, güvenlik ve ödeme sistemlerinin altında yatan teknoloji haline potansiyel olarak getirilebilir. Bosch ve IOTA Vakfı arasında çok daha fazla sinerjiye şahit olacağız. Yakın gelecekte bu teknolojinin daha fazla endüstride hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.
IOTA ve Tangle nedir?
IOTA, diğer sanal para birimlerinin aksine blockchain teknolojisi yerine Tangle teknolojisini kullanıyor. Bunun önemli bir sebebi var. IOTA’nın kurucuları Internet of Things üzerine bir platform yaratmak istediği için gelecekte aşırı sayıda data kullanımına ve işlem hacmine sahip olacağını düşünerek Tangle teknolojisini tercih etti. IOTA’da herhangi bir işlem transfer ücreti bulunmazken, Bitcoin ile diğer kripto paralarda olan madencilik sistemi de bulunmuyor, bu sayede uzayan işlem süreleri ve madencilik için boşa harcanan enerji sorunları da çözüme kavuşuyor.
Tangle, blok zinciri teknolojisinden farklı olarak birbirine zincirlerle bağlı olan bloklardan oluşmaz, bunun yerine Directed Acyclic Graph (Yönlendirilmiş Döngüsüz Çizge) teknolojisini kullanır. Tangle tıpkı Blockchain gibi eşler arası dağıtılmış defter işlevi görürken, işlemlerin gerçekleşmesi için madencilere ihtiyaç duymaz
Resmi açıklamaların ardından IOTA’da ciddi bir artış yaşandı. Dün 4.20 dolar seviyelerindeyken bugün 5.69 dolara kadar yükseldi. IOTA, piyasa değeri açısından 6. büyük sanal para olma özelliği taşıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Bana çok korkutucu geliyor bunlar.