Anlık Bildirim
 
Sistem tavsiyelerinde bu haftaki amacımız mümkün olduğunca bütçeyi sarsmayan ancak performansı şu anki oyunlar için oldukça iyi bir düzeyde olan bir kurulum ortaya koyabilmek. Bütçe deyince elbette Ryzen işlemcisi sistemimizin bel kemiğini oluşturdu.
Nvidia’nın GTX 1070 çözümünü de ekleyince günümüzün oyunlarında asla bizi üzmeyecek bir sistem toplayabildik. RAM olarak uyumluluk bakımından yüksek frekanslı bir seçimde bulunamadık ancak ileride XMP profillerinden yararlanarak bilgisayarınızın performansını bir üst noktaya taşımanız mümkün.

Dark N10 USB 3.0, 5x12cm Fan, Fan Kontrolcülü, Pencereli ATX Kasa (DKCHN10)


Amacımız F/P sistemi olduğu için Dark N10 mantıklı bir seçim olacaktır. Pencereli yan kapağı sayesinde oyun aralarında sisteminize şöyle bir göz atabilmeniz mümkün. Üstelik kasanın içerisinde 5 adet fan da geldiği için ekstra fan masrafına girmenize de gerek kalmayacaktır.

230 TL

Cooler Master Watt 600W 80+ Aktif PFC 120mm Fanlı PSU (MPX-6001-ACABW-EU)

Ryzen 5’li fiyat performans sistemi topluyoruz
 

Güç kaynağının önemine bir önceki rehberimizde değinmiştik. Aynı kurallar üst düzeylerde de geçerli hatta önemi daha da yüksek. Bu açıdan PSU konusunda elimizi sıkı tutmamaya çalıştık. 80+ sertifikasına sahip model bizi uzun yıllar üzmeyecektir. Bununla birlikte biraz hız aşırtma işlemine de hayır diyeceğini zannetmiyoruz.

260 TL

AMD Ryzen 5 1600 3.60GHz/3.40GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci 


Yukarıda da behsettiğimiz üzere kurulumumuzun kilit isimlerinden birisi Ryzen 5 1600 modeli oldu. GTX 1070’i rahatlıkla besleyen işlemciyle ileride GTX 1080 Ti’e yakın bir performans gösteren kartı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bir ihtimal işlemci bağımlı oyunlarda ufak bir darboğaz yaşayabilirsiniz.
Tabi onun için de yonganın çarpan kilitsiz oluşu boş yere durmuyor. Daha da yetersiz gelirse 2020’ye kadar soket değişimi yapılmayacağı için işlemcinizi ve ekran kartınızı değiştirdiğinizde bu sistem uzun yıllar size beni değiştir demeyecektir.

970 TL

Asrock AB350M Ryzen AM4 Socket, 3200+ MHz (OC), DDR4, M.2 SSD, mATX Oyuncu Anakart - ASRAB350M

Ürünün detayları için buraya tıklayabilirsiniz

B350 yonga setli anakartlar arasında VRM’leri en güçlü olanlardan birisi olan ASRock modeli hem bu sebeple hem de uygun fiyatı nedeniyle tercihimiz oldu. Bir üst seviye çipsete de hem sektörün giderek çoklu GPU kurulumlarından uzaklaşması hem de bu fiyat segmenti için bizi zorlayacağı için gerek görmedik. Ekstra bazı özellikler isteyen kullanıcılar pek tabi X370 yongasetini barındıran çözümlere göz atabilirler.

360 TL

Kingston HyperX Fury Black 16GB(2x8GB) 2666MHz DDR4 Ram (HX426C15FBK2/16)

Ürünün detayları için buraya tıklayabilirsiniz

Bildiğiniz üzere Ryzen işlemci ailesinin performansı bellek frekansı yükseldikçe şimdiye dek alışılmışın aksine ciddi bir şekilde artıyor. Bununla birlikte ne yazık ki halen daha platform RAM konusunda seçici. O nedenle yüksek frekanlı bellekler yerine anakartın destek listesinde yer alan bir model tercih ettik. Dileyen kullanıcılar forumlarda uyum problemi yaşanmadığı belirtilen daha yüksek frekanslı belleklerden tercih edebilirler.
Yine seçilen RAM’ler çok da düşük bir frekansta görev yapmıyor. En azından şu anlık sizleri memnun edecektir. Alacağınız belleğin Samsung B-Die DRAM'leri içermesi de önemli bir husus. Ek bilgi olarak Ryzen işlemcilerle en iyi uyum için 16 GB kapasitede 2x8 GB, 8 GB kapasitede ise 2x4 GB seçmeniz sistemde uyum problemi yaşama ihtimalinizi azaltacaktır.
665 TL

WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX)

SSD’lerin fiyatları ilk çıktığı döneme göre bir hayli alınabilir düzeye indi. Buna rağmen yüksek kapasiteli modellerin fiyatları halen orta seviye bir bilgisayarda yer edinebilecek kadar uygun değil. Bu nedenle sistemde SSD’ye yer veremedik. İleride güzel bir M.2 çözümü eklerseniz. Kasanız ikinci baharını yaşayacaktır. Şu an içinse bütçeyi biraz arttırabilecekler için Samsung’un 500 GB kapasiteli 850 Pro modelini tavsiye edebiliriz.

220 TL

Gigabyte G1 GAMING Nvidia GeForce GTX1070 8GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (GV-N1070G1 GAMING-8GD) 

İşlemci kısmında değindiğimiz üzere bu sistemde rahatlıkla bir kaç üst model kullanılabilir. Ne yazık ki fiyat segmenti buna izin vermediği için Gigabyte imzası taşıyan GTX 1070 seçimimiz oldu. Buna rağmen model hali hazırdaki neredeyse tüm oyunlarda sizi üzmeyecektir.

2.320 TL


Özellikleri itibariyle şu anda oyun bakımından çoğu senaryoda sizi üzmeyecek fiyatı bakımındansa cüzdanınızın alev almasına neden olmayacak bir sistem topladığımıza inanıyoruz. Bir kaç yıl sonra ki bu süre daha da uzayabilir, bu kurulumla performans eksikliği hissetmeden oyunlarınızı oynayabilirsiniz. Yukarıda detaylı bir şekilde aktardığımız yükseltmeler de yapılırsa uzun süre masanızda yer edinebilecek bir sistem olur.
Bununla birlikte çözünürlük olarak tavsiyemiz bu kasayla 1440p bir monitor kullanmanız yönünde olacak. Böylelikle ileride bir daha monitör masrafına girmenize gerek kalmaz. Son olarak bu kasayı 5025 TL’den alabileceğinizi de ekleyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10038 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Sistem Tavsiyeleri, alt_slayt ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim