ABD merkezli bağımsız ürün güvenlik sertifikasyon kurumu UL ve İngiltere'nin Ticaret Standartları Ofisi tarafından yapılan bir değerlendirmeye göre Apple cihazlar için satılan sahte şarj aletleri neredeyse hiç güvenli değil. UL, çevrimiçi olarak satılan sahte şarj cihazlarını bir araya getirdi ve yüksek gerilimi nasıl idare edeceklerini görmek için bir takım güvenlik testlerine tabi tuttu.
ABD ve Çin de dahil olmak üzere sekiz ülkeden satın alınan şarj cihazları kullanıldı. Test edilen 400 üniteden sadece 3'ünde elektrik çarpmasına karşı koruma sağlamak için gerekli yalıtımın olduğu tespit edildi. Bu da internet üzerinden satılan sahte şarj cihazlarının %99'unun tehlikeli olabileceği anlamına geliyor.
Uluslararası Ticaret Standardları Enstitüsü'nden Leon Livermore, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada " Sadece test edilmiş ikinci el elektrikli malları satın alın ve bu tür elektrik malzemeleri alırken yalnızca güvenilir çevrimiçi tedarikçilerden alışveriş yapın. Bu birkaç lira daha maliyetli olabilir, ancak sahte ürünler evinize, hatta hayatınıza ya da sevdiğiniz bir kişinin hayatına mal olabilir" dedi.
Apple, Kasım ayında sahte güç adaptörleri ve kablolarını Amazon üzerinde satmakta olan bir şirkete karşı dava açtı. Cupertino merkezli teknoloji devi kendi testleri sırasında son dokuz ay boyunca Amazon'da satılan "orijinal" Apple ürünlerinin % 90'ının sahte olduğunu tespit etti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
K
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
F
Baya eğlenceli görünüyor :)
S
Eğlenceli görünüyor
G
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
M
Benim oğlana alayım bi tane
E
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
D
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5047 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Mobil Teknolojiler