Samsung’un bu yıl içerisindeki amiral gemi akıllı telefonlarında kullanacağı Exynos 9810 yonga seti bir süre önce resmiyet kazanmıştı. CES 2018 fuarı öncesinde de firma dikkat çekici teknik detayları teknoloji dünyası ile paylaştı.
Exynos 9810 teknik özellikleri
Samsung’un yonga tasarımı ve özelleştirme konusunda gelmiş olduğu noktayı göstermesi açısından oldukça önemli olan Exynos 9810, rekabette kendisini çok ileriye götürecek avantajlara sahip.
Firmanın yaptığı duyuruya göre Exynos 9 serisinin ilk üyesi olan Exynos 9810, ikinci nesil 10nm FinFET süreci ile üretiliyor. Snapdragon 845 yonga setinde de gördüğümüz bu süreç, ilk nesle göre yüzde 10 civarında bir performans artışı ve verimlilik sağlıyor.
Exynos 9810 yine 4+4 formatında. Samsung’un en iyi özelleştirilmiş ARM çekirdekleri diyebileceğimiz Mongoose 3 ya da M3 çekirdekleri performans tarafını oluşturuyor. Kesin olmamakla birlikte bu çekirdeklerin Cortex-A75 temelinde yükseldiği belirtiliyor. 2.9GHz hızına çıkabilen çekirdek 512KB Seviye 2 ön belleğe sahip.
Verimlilik tarafı ise Cortex-A55 temelinde tasarlandı. 1.9GHz seviyesine çıkabilen çekirdek 128KB Seviye 2 ön bellek taşıyor. Tüm işlemcide ise 4MB Seviye 3 ön bellek kullanılıyor.
ARM’ın en iyi grafik birimi Mali-G72’ye yer veren Samsung, 18 çekirdeğin frekansını 700MHz seviyesine çıkararak grafik performansını arttırmayı amaçlıyor. Yine 29.7GB/s bant genişliği sunan 4 kanal LPDDR4x bellek desteği sunuluyor.
Yonga seti bu haliyle bir önceki nesle göre tek çekirdekte 2 kat, çok çekirdekte ise yüzde 40 artış sunuyor. Bu açıklamalara bakarsak benchmark skorlarını yerle bir eden Apple A11 Bionic yonga seti ile dişe diş bir mücadeleye gireceğini söyleyebiliriz.
Yonga setinin diğer bir önemli özelliği sektörün ilk Cat. 18 LTE modem taşıyor olması. 6 taşıyıcılı sistem sayesinde modem 1.2Gbps hızlara ulaşabiliyor. Dünyanın belli başlı şehirlerinde 1Gbps üzeri hızlar operatörler tarafından kullanıma sunuldu. Bu bakımdan kullanıcılar çok hızlı mobil bağlantının keyfini çıkarabilecek.
Samsung’un vurgu yaptığı diğer bir konu ise yapay zekâ özellikleri. Gelişmiş kullanıcı tecrübesi ve güvenlik uygulamaları için nöral ağ tabanlı bir derin öğrenme mekanizması yonga setine eklenmiş durumda. Samsung açıklamalarında gelişmiş 3 boyutlu yüz algılama, buna paralel fotoğrafları tarama, yüz filtreleri uygulama ve kategorize etme ile kilit açma özelliklerinden bahsediyor. Bu bakımdan görsel yapay zekâ ağırlıklı olduğunu ve Face ID tarzında bir özelliğin de Galaxy S9 serisinde geleceğini söylemek yanlış olmaz.
Samsung Exynos 9810 haftaya fuarda sergilenmeye başlayacak. Ayrıca ilk olarak Galaxy S9 serisinde sonrasında da Galaxy Note 9 modelinde karşımıza çıkacak.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5719 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s9 ve