Başta akıllı telefon üreticileri olmak üzere, teknoloji şirketlerinin en büyük handikaplarından biri de pil teknolojisi. Günümüzde henüz istenilen seviyeye gelmediği reddedilemeyecek bir gerçek olan pil konusuna bilim adamları son noktayı koymaya hazırlanıyor.
Akıllı telefonlar için bir devrim olabilir
Şirketler bir yandan pil kapasitesini yükseltmenin ve daha hızlı şarj etmenin yollarını ararken, Cornell Üniversitesi'ndeki bir grup bilim adamı yeni geliştirdikleri 3D pil teknolojisiyle bu çalışmalara son verebilir. Profesör Ulrich Wiesner liderliğindeki bir grup, pillerin anot ve katotunu iletken olmayan bir ayırıcının her iki tarafına yerleştirmek yerine, bileşenlerin kendi kendini bir araya getirdiği 3 boyutlu bir proje tasarladılar.
Wiesner konuyla ilgili olarak: "Bu üç boyutlu mimari ile pilin elemanları nano boyutlara indirgeniyor ve kabloyu prize taktığınızda saniyeler içinde (belki de daha hızlı) pil şarj edilebiliyor. İç içe geçmiş etki alanlarının nano ölçekteki boyutları daha büyük bir güç yoğunluğu emri veriyor. Başka bir deyişle enerji, geleneksel pil mimarisinden çok daha hızlı bir sürede depolanabiliyor." ifadelerini kullandı. Araştırmacılar hâlâ bu teknolojiyi mükemmeleştirmek için çalışırken, 3D pil mimarisinin akıllı telefonlar için bir devrim olabileceği belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5320 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
3d pil, akıllı telefonlar ve