- Büyük Yarış
- Türkkuşu T 19-A tanıtıldı
- ASELSAN yeni telsizini tanıttı
- TÜBİTAK İHA yarışı
- World Drone Cup
- Gökyüzünde harmandalı
- PTT Kargo Drone’u
- Havada serbest uçuş deneyimi
- HackIstanbul ve THY Seyahat Hackatonu
- Konserler
- Sergilenen hava araçları
- Yorumlar
TEKNOFEST’te ulusal ve global yarışmaların yanında yerli teknoloji, havacılık ve savunma sanayii firmalarımız ürünlerini sergiledi. İlginin yoğun olduğu festivalde ziyaretçi sayısı 500 bini aştı.
Büyük Yarış
TEKNOFEST 2018’in açılışının ardından büyük bir yarış düzenlendi. Bu yarışta savaş uçağı, yolcu jeti, formula aracı, motosiklet ve spor arabalar birbiri ile aynı anda yarıştı.
Red Bull F1 aracı, Kawasaki H2R, Tesla P100DL, Lotus Evora 430 GT, Aston Martin The New Vantage, F-16 uçağı ve Challenger 605 jeti birbirine karşı mücadele etti. Uçakların teker üzerinde seyir ettiği yarışı 9.43 saniyede tamamlayan Kawasaki H2R, Red Bull Racing Formula 1 aracına 0.04 saniye fark atarak bu özel yarışın galibi oldu. Yarışta Kawasaki H2R’ı Kenan Sofuoğlu kullandı. F-16 uçağını SoloTürk, Lotus Evora 430 GT’yi Red Türkiye ralli şampiyonu Bull sporcusu Yağız Avcı ve Aston Martin’i Avrupa şampiyonu motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu sürdü.
Türkkuşu T 19-A tanıtıldı
Sportif amatör havacılık için üretilen ve sınıfının en iyi uçaklarından biri olarak gösterilen T 19-A uçağı, festivalde tanıtıldı. Yoğun ilgi gösterilen uçağın menzili 1.500 kilometre ve hızı saatte 340 kilometreye ulaşıyor. 100 kilometrede 8.1 litre yakıt tüketiyor ve iniş için 120 metre uzunluğunda bir pist yeterli oluyor. THK tarafından üretilen uçağın fiyatı 750 bin TL olarak belirlenmiş.
ASELSAN yeni telsizini tanıttı
ASELSAN'ın tasarım ödüllü yeni 3700 Sayısal El Telsizi'nin lansmanı TEKNOFEST İstanbul'da yapıldı. 3700 El Telsizi, özellikle yoğun ses kullanımlı kamu güvenliği kullanıcıları için tasarlandı.
Telsiz, VHF veya UHF’de çalışabiliyor, yazılım tabanlı platformuyla farklı haberleşme protokollerini destekleyebiliyor, GPS konum servisi, bluetooth, USB, renkli ekran, titreşim ve akıllı şarj birimleriyle dikkati çekiyor.
TÜBİTAK İHA yarışı
Festival kapsamında TÜBİTAK tarafından organize edilen insansız hava aracı yarışmasında üniversite öğrencilerinin geliştirdiği İHA'lar yarıştı. Yarışmayla ilgili hazırladığımız videoyu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:
World Drone Cup
World Drone Cup turnuvasına 26 ülkeden 64 sporcu katıldı. Hızı 200 km’ye ulaşan drone’lar birbirleri ile yarıştı.
Gökyüzünde harmandalı
Gösteri etkinlikleri kapsamında iki Atak taarruz helikopteri alçak uçuş yaparak yöresel harmandalı oyunu figürleriyle festival alanında gösteri yaptı.
PTT Kargo Drone’u
PTT, kargo taşımacılığında kullanacağı drone’u festivalde havalandırdı. Otonom sürüş özelliklerine sahip PTT Kargo Drone, paketleri tutup teslimat noktasına başarılı bir şekilde bırakabiliyor.
Havada serbest uçuş deneyimi
Festival alanındaki dikey rüzgar tünelinde vatandaşlar serbest uçuş deneyimi yaşayabiliyor.
HackIstanbul ve THY Seyahat Hackatonu
THY Seyahat Hackathonu’nda geliştiriciler, yolcuların seyahat deneyimini arttırmaya yönelik hünerlerini sergiledi.
HackIstanbul 2018 CTF (Capture the Flag) yarışmasında birçok ülkeden hackerlar, uzmanların rehberliğinde, özel olarak oluşturulmuş gerçek siber saldırı ortamlarının çeşitli etaplarında tüm becerilerini sergileyerek, Aselsan'ın geliştirdiği Anti-Drone Savunma Sistemi üzerinden kozlarını paylaştı.
Konserler
Festival boyunca saat 17.00’de ücretsiz konser düzenlendi. Konserlerde farklı günlerde İMERA, Soner Sarıkabadayı, Edis ve Manuş Baba şarkılarını seslendirdi.
Sergilenen hava araçları
Etkinlik alanında Türk savunma sanayisinde kullanılan pek çok hava aracı sergilendi. Ziyaretçiler Türk Hava Kuvvetleri'ne ait C130 askeri tip nakliye uçağının içerisini gezip fotoğraf çekebildi. Bu araçlara aşağıdaki galeriden ulaşabilirsiniz:
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
10019 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, savunma sanayii ve