Veriler ''merkezi olmayan bulutta'' depolanacak
Kripto paralar ile finansman sağlanan ICO projelerine kullanıcılar Ether, Bitcoin veya farklı bir kripto para birimini göndererek yatırım yapabiliyor ancak yatırım öncesinde ICO'lara katılmak için kimlik doğrulama sürecini aşmak gerekiyor. Bunun içinse kullanıcılar genellikle; kimlik belgelerini(pasaport, ehliyet vs), fotoğraflarını ve konumlarını doğrulayacak bir belgeyi(fatura veya kredi kartı ekstresi gibi) ICO'nun web sitesi üzerinden paylaşıyor. ICO projelerinin yatırımcılarını tanımak ve ilerleyen dönemlerde(ICO'lara hukuki bir statü tanınması halinde) yetkili makamlara açıklama yapabilmek adına önem verdiği bu süreç çeşitli tehlikeleri ve kimlik hırsızlığı vakalarını da beraberinde getiriyor.
İşte bu noktada devreye giren Telegram Passport isimli çözüm, kullanıcıların isim, soyisim, doğum tarihi ve vatandaşlık gibi kişisel bilgilerinin yanı sıra pasaport veya diğer kimlik belgelerini de tarayıp Telegram'ın bulut ağında depolanmasını sağlıyor. Bütün bu verilerin uçtan uca şifreleme ile güvenle saklandığını belirten Telegram ayrıca merkezi olmayan bir bulut yapısı kullanıyor. Telegram'ın son sürümünü kullanan kullanıcılar epayments.com üzerinden başvuruda bulunarak Telegram Passport hizmetini test edebiliyor.
Tabi Telegram söz konusu hizmetin sadece ICO'lar için değil farklı web siteleri için de doğrulama amacıyla kullanılabileceğini söylese de hizmetin ana faaliyet alanı şüphesiz ICO'lar olacaktır. Halihazırda TON(Telegram Open Network) projesi için ICO süreci yürüten şirket, Telegram Passport hizmeti ile kimlik doğrulama üzerine kurulu blockchain projelerinden Civic ve Thekey'e rakip olacak gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.