Girdiği mali sıkıntılardan kurtulamayan ve şok bir kapanma kararı veren Telltale stüdyolarına eski çalışanların isyanı dinmiyor. İşten çıkarılanlar beceriksizlikle suçladığı yönetimi eleştiriyor.
Çözüm bulunmuyor
Walking Dead, Batman, Minecraft gibi popüler serilere hikaye anlatımı tarzında yaptığı oyunlarla tanınan Telltale, ilgiyi satışa çeviremeyince mali krize girmişti. Geçen yıl belirli bir çalışan kısmının işine son veren firma krizden çıkamayınca tamamen kapanma kararı almıştı.
Toplam 250 kişilik ekipten sadece 25 kişiyi bırakan firmanın yeni projeleri iptal ettiği iddia edilmişti. Aksine Walking Dead son bölümleri ile The Stranger Things ve Minecraft: Story Mode projeleri devam ediyor. Ne var ki eski çalışanların isyanı da bu noktada patlak verdi.
Telltale’in Walking Dead projesi için dışarıdan belirli bir yardım satın alacağı ve kalan iki projeyi de küçük bir bütçeyle çekirdek ekip üzerinden tamamlayacağı gündeme geldi. Bununla birlikte tazminat alamayan çalışanların tepkisini çekti.
Başta God of War yönetmeni Cory Barlog olmak üzere ilişiği kesilen eski çalışanlar Twitter üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor. Geçen yıl işine son verilenlerin aksine işten çıkarılan 250 kişinin tazminatları ödenmedi ve sağlık güvenceleri de sona eriyor. Telltale’in pahalı bir şehirde bulunan stüdyosu nedeniyle çalışanlar yüksek kira ödemek zorundaydı. Şimdi işler daha da zorlaştı.
Twitter üzerinden yapılan eleştirilerde Telltale’in projeleri yetiştirebilmek adına aşırı fazla mesai yaptırdığı ve bunların da ücretini ödemediği belirtiliyor. Yönetimin daralan zaman nedeniyle kontrolü kaybettiği ve çalışma şartlarını adil bir şekilde ayarlayamadığı ifade ediliyor. Yine işten çıkarılanlara tazminat ödemek yerine projelerin devam etmesi için para harcanması da eski çalışanlarda hayal kırıklığı oluşturdu.
Pek çok otorite oyun dünyasında acımasız çalışma şartlarına son örneğin Telltale olduğunu dile getiriyor. Fedakarca çalışmasına rağmen fazla mesai ücretlerini alamayan ve üstüne tazminatından da olan yazılımcılar adeta ortada bırakılmış durumda. Daha da kötüsü Telltale çözüm bulmak yerine umarsızca projelerin bitirilmesine odaklanmış. Bu da elbette sektörün tamamını etkileyen bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bakalım başka stüdyolarda da aynı durumlar ortaya çıkacak mı?
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
param olsa alacağım helikopter
Bu sadece başlangıç toplam 500 tane üretilmesi planlanıyor. Yerli ve ihracat amaçlı.