Anlık Bildirim

Tim Cook: İndirimli pil değişim kampanyası iPhone satışlarını düşürdü

Apple, iPhone'ları kasten yavaşlattığı ortaya çıkınca indirimli pil değişim kampanyası başlatmıştı. Şirketin patronu Tim Cook ucuz pil değişiminin iPhone satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.
Apple, 2017 yılında eski iPhone'ları kasten yavaşlattığı ortaya çıkınca kendini müşterilerine affettirmek adına indirimli pil değişim kampanyası başlatmıştı. 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam eden kampanya kapsamında normalde 319 TL olan pil değişim ücreti 199 TL'ye düşürülmüştü.
İndirimli pil değişim programı Apple'ın itibarını kurtarmak için yaptığı iyi bir PR hamlesi olsa da iPhone satışlarını olumsuz etkilemiş gibi görünüyor. Apple CEO’su Tim Cook, CNBC kanalına verdiği röportajda pil değişim kampanyasının zayıf iPhone satışlarında rol oynamış olabileceğini öne sürdü.

iPhone satışları beklenilen seviyede değil

Cook kısa süre önce iPhone'a yönelik talebin beklenenden daha zayıf olduğunu kabul etmişti. Apple'ın patronu satışlardaki düşüşü başta döviz kurları olmak üzere çeşitli nedenlere bağlasa da şimdi pil değişim programının buna etki etmiş olabileceğini söylüyor.
Tim Cook 2018'in başlarındaki bir demecinde, indirimli pil değişim programının iPhone satışlarını etkileyip etkilemeyeceğini düşünmediğini ifade ederek bu hareketin Apple müşterileri için yapılacak en doğru şey olduğunu söylemişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12730 kez okundu.
74 kişi, toplam 78 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, tim cook ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim