Pembe dizi efekti olarak da bilinen bu özellik, ekrana yansıtılan görüntüye orijinal kaynakta olmayan kareler (frame) eklemek suretiyle hareket bulanıklığını (motion blur) azaltmayı hedefliyor. İşlem sonucunda ortaya daha yumuşak bir görüntü çıkıyor. Ancak elde edilen sonuç birçok uzmana göre sadece hareketlerin çok hızlı gerçekleştiği spor yayınlarında işe yarıyor.
Cruise’a göre bu özellik sinema filmlerini yüksek hızda çekilmiş videolar olarak gösteriyor. Görüntü yumuşatma özelliği de birçok televizyonda önceden tanımlı halde açık bırakıldığı için insanlar filmleri bu şekilde izlemek zorunda kalıyor. Ünlü aktör televizyon üreticilerini de suçlamaktan geri kalmayarak, firmaların söz konusu özelliğin kapatılmasını zorlaştırdıklarını ifade ediyor.
Cruise ve McQuarrie yalnız değil
Görevimiz Tehlike 6 filminin Blu-Ray formatının yayınlanmasından hemen sonra kamu spotuna çıkan ikili aslında yalnız sayılmazlar. Ünlü yönetmenler Christopher Nolan ve Paul Thomas Anderson da televizyonlardaki yumuşatma özelliğinden şikâyet edenler arasında.
Nolan ve Anderson’ın televizyon üreticilerine gönderdikleri mektupta, yeni nesil televizyonların sıra dışı özellikleri olduğundan bahsediyorlar. Yönetmenler, çektikleri sinema filmlerindeki tekniğin en doğal haliyle izleyiciye aktarılabilmesinin ise bu özelliklerin kontrol altına alınması ile mümkün olabileceğini vurguluyorlar.
Top şimdi TV üreticilerinde ve verecekleri cevap merakla bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
46800 kez okundu.
44 kişi, toplam 47 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
sinema, Görevimiz Tehlike 6 ve