Anlaşmadan vazgeçebilir
18 milyar dolar karşılığında gerçekleşecek olan satışın 31 Mart tarihine kadar tamamlanması ve Toshiba'nın söz konusu parayı kasasına koyması gerekiyordu ancak Çin'deki tekelcilik karşıtı kurumlar anlaşmaya halen onay vermediği için anlaşma henüz tamamlanmış değil. Bu da Toshiba'ya satışı, herhangi bir ödeme yapmadan ya da bir yaptırıma tabi tutulmadan, iptal etme hakkı sunuyor. Şirket içinde satışın iptal edilip edilmeyeceği ile ilgili hararetli tartışmalar yaşanırken Hong Kong merkezli bir yatırım şirketi ilginç bir iddia ortaya attı. Halihazırda 1.3 milyar dolarlık yatırımı yöneten Argyle Street Management'ın iddiasına göre Toshiba'nın çip bölümü oldukça ucuza satılıyor.
Toshiba'nın dünyanın iki numaralı(Samsung'un gerisinde) NAND çip üreticisi olduğunu vurgulayan şirket, 18 milyar dolara satılan çip bölümünün değerinin 40 milyar dolar olduğunu ileri sürdü. Toshiba'nın kriz anında çip bölümünü oldukça ucuz bir fiyattan sattığını düşünen şirket şu an Toshiba'yı anlaşmadan caydırmaya çalışıyor. Yatırım şirketi Toshiba'da ne kadar hissesi olduğunu açıklamasa da çip bölümünün 30 ile 40 milyar dolar arasında rahatlıkla alıcı bulabileceğinin altını çiziyor.
Nakit ihtiyacını giderdi
Argyle Street Management'ın iddiasının yanı sıra aslında Toshiba'yı satıştan vazgeçmeye itebilecek iki önemli neden daha var. İlk olarak şirket geçtiğimiz yıl satış anlaşmasına imza atarken ciddi bir nakit ihtiyacı duyuyordu. Tokyo Menkul Kıymetler Borsası'ndan çıkarılması gündemde olan şirket nakit ihtiyacını karşılayabilmek ve borsadaki konumunu korumak adına satışın bir an önce tamamlanmasını istiyordu. Buna karşılık şirket geçtiğimiz yılın sonlarına doğru 5.4 milyar dolarlık yatırım alan nakit ihtiyacını önemli ölçüde giderdi. Bu nedenle şirket, çip bölümünün satılmasına eskisi kadar ihtiyaç duymuyor.
Öte yandan yarı iletkenlere yönelik artan talep şirketin bu bölümden çok daha fazla kazanç elde edebileceğini gösteriyor. Araştırma şirketi Ace Research'e göre şirketin çip bölümünden elde edeceği kazanç bir önceki yılda elde edilen kazancı ikiye katlayabilir. Böyle bir durumda şirketin çip bölümünü 18 milyar dolara satması pek mantıklı görünmüyor.
Tabi tüm bu rakamlara rağmen son sözü şirketin yönetim kurulu söyleyecek. Toshiba'nın yeni CEO'sunun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ise şirketin satıştan vazgeçmeyeceği yönündeydi. Yatırım şirketinin ortaya attığı iddia; CEO'nun ve yönetim kurulunun fikrini değiştirmek için yeterli olacak mı, ilerleyen günlerde şirket tarafından yapılacak resmi açıklama ile göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.