Grafik pazarının hâkimi konumunda olan Nvidia bugüne kadar pek çok yenilik geliştirdi ve kullanıma sundu. Ar-Ge harcamalarına önemli bütçeler ayıran Nvidia ayrıca eğitim tarafına da büyük yatırımlar yapıyor. Profesyonel seviyede eğitimlerin yanında üniversitelerde konferanslar da düzenleyen firma ülkemizde de bir dizi eğitime başlıyor.
Eğitim atağı başladı
Firma ülkemizin önde gelen üniversitelerinde Turing mimarisini anlatacağı eğitim programlarıyla, öğrencileri, tasarımcıları, sanatçıları ve oyuncuları bir araya getiriyor. Eğitim kapsamında ışın izleme teknolojisinin gerçekçi aydınlatma, yansıma ve gölgeler için nasıl kullanıldığı gösterilecek; soru-cevap etkinlikleri ve RTX demo sistem deneyim alanıyla, öğrencilere bölüm ve alan ihtiyaçları doğrultusunda akademik gelişimleri için bilgilendirmeler yapılacak.
Firmanın hedefi 2018 yılında İstanbul’da 15 üniversiteye gitmek. 2019 yılında ise Anadolu’ya da açılacak olan Nvidia toplamda 50 üniversitede seminerler gerçekleştirmeyi planlıyor.
30 Ekim Salı günü 17.30’da MEF Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenecek etkinlikte, gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi özelliğine sahip yeni GeForce RTX grafik platformu oyun severlerle buluşacak.
Bir sonraki eğitim, 31 Ekim Çarşamba günü, Okan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Hezarfen Ahmet Çelebi Konferans Salonu’nda saat 15:00'te gerçekleştirilecek. Nvidia’nın seminerlerdeki ana başlıkları aşağıdaki gibi olacak:
· Gerçek Zamanlı Işın İzleme / Real-time Raytracing
· DLSS / Deep Learning Super Sampling / Derin Öğrenme İle Süper-Örnekleme
· Tüketici sınıfı ekran kartlarında, rakipsiz bir performans artışı ve gerçekçilik sağlayan RTX platformunun sağladığı teknik yenilikler
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:

