Bu yıl 3. Kez gerçekleştirilen Ulusal Antarktika Bilim Seferi, Antarktika’ya kuracağımız bilim üssü için büyük önem taşıyor. Bu yıl yapılacak bilimsel çalışmalar, Antaktika’da kalcı üs kurulmasına öncü olan çalışma olacak.
Ekibin lideri olan İTÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Burcu Özsoy, seferin 40 gün süreceğini belirtti ve “"17 Türk araştırmacımızla beraber yola çıkıyoruz. Sefer gerçekten meşakkatli olacak. Toplamda 13 bilimsel proje ile beraber gidiyoruz. Antarktika'da bilim yapmak bizler için çok önemli. Antarktika'nın genel doğası hakkında ve iklim değişimi ile ilgili genel yapısını hakim olmak adına bu projelerin her birinin ayrı ayrı büyük önemi var. Bu sefer 40 gün sürecek. Geçici üs yerleşkemizi kuracağız. Kalıcı üs ile ilgili irade sayın Cumhurbaşkanımızın istekleri doğrultusunda çalışmalar başladı. İnşallah 2023 gibi bu hedefe ulaşma niyetindeyiz" diye konuştu.
29 Ocak’ta yola çıkan heyet, THY'nin tarifeli seferiyle Arjantin'e oradan Şili'ye geçti ve kalan yolculuğu gemi ile yaptı. TAE III seferine katılan toplamda 17'si Türk olacak şekilde 25 araştırmacı, meteorolojik çalışmalardan emniyet çalışmalarına, çevresel DNA örneklemesinden, bitki, ağır metal örneklemesine kadar pek çok alanda araştırma yapacak. Sefere bilim insanlarının yanı sıra, lojistik ve yönetimsel ekip ile kameramanlık görevi üstlenen katılımcılar da bulunuyor.
Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen de Antarktika’ya ilk defa gittiğini, burada dalış yapma fırsatı olacağını söyledi. Ekibin çok heyecanlı olduğuna dikkati çeken Ercümen, "Burada birçok bilim insanı ve hepsinin farklı araştırmaları var. Öncelikle onlarla olmak, bu bilim çalışmasının bir parçası olmak benim için çok büyük bir gurur." diye konuştu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5714 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
bilim, Türkiye Haberleri ve