İranlı girişimci Yadollah Nasrollahi’nin Van İş Geliştirme Merkezi’nde (İŞGEM) projelendirdiği ‘dolusavar’ cihazının seri üretimine geçildi.
Dolusavar nasıl çalışıyor?
Yaklaşık bin dönüm alanda etkili olan cihaz, cep telefonu üzerinden kontrol ediliyor. Cihazın içerisinde asetilen gazın patlatılmasıyla oluşan ses dalgaları, baca marifetiyle yerden 10-12 kilometre yükseğe ulaştırılıyor. Burada oluşan kristallerin artı ve eksi kutuplarının, ses dalgası yardımıyla yapışması engelleniyor. Yeryüzüne dolu taneciği olarak değil, yağmur olarak inmesi sağlanıyor.
Tarım sektöründe yurtiçinde yoğun ilgi gören dolusavar cihazının ilk ihracatı Azerbaycan’a yapıldı. Yunanistan’dan sipariş alındı. Talep yoğun olduğu için seri üretime geçildi. Dört günde bir ürünün üretimi tamamlanıyor. Seri üretim hızı arttırılacak.
Dolu yağışı, tarım ürünlerini olumsuz olumsuz etkiliyor. Güneş panelleri ve otomotiv sektöründe büyük zararlara yol açabiliyor. ‘Dolusavar’, bu sektörlerdeki ekonomik kaybın önüne geçiyor. Hem sahibine hem de ülke ekonomisine olumlu katkı sağlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
18263 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
dolusavar, dolusavar nasıl çalışıyor ve