500 milyon liradan daha yüksek bir maliyetle geliştirilen uydu, 4 ton ağırlığında. Bilindiği üzere Türkiye’nin Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından sağlanmış, 31, 42 ve 50 derece doğu yörüngelerinde uydu bulundurma hakkı var. Türksat 6A da 42 derecede yer alacak. Buradan Asya, Avrupa, Afrika kıtalarına geniş bant internet, radyo – televizyon, GSM, şifreli haberleşme gibi hizmetler sağlanabilecek.
15 yıllık bir görev süresi öngörülen uydunun 2019 yılında uzaya fırlatılması planlanıyor. Bu arada Türksat 6A’ya ek olarak, Türksat 5A ve 5B de 2019 yılında uzaya fırlatılacak. İletişim anlamında kapasiteyi daha da güçlendirecek uydular sayesinde Türkiye, Türksat ile dünyadaki uydu operatörleri arasında ilk 20’de yer alıyor. 2023 hedefleri ise 10 ve üstünde uyduya sahip ilk 10 ülke arasına girebilmek olarak belirlenmiş.
Türksat 5A, 5B ve 6A ile birlikte dünya üzerindeki kara alanlarının %71’inin kapsanması, nüfusun ise %91’ine yayın ulaştırılması hedefleniyor. 2019 yılında fırlatılacak olan 3 yeni uydu ile birlikte görevdeki iletişim uydusu sayımız 7’ye çıkmış olacak. Bir aksilik olmadığı takdirde Türksat 2A, 3A, 4A ve 4B uyduları 2019 yılına kadar kullanımda kalacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
6431 kez okundu.
25 kişi, toplam 28 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, uydu ve