Anlık Bildirim

Twitch grup yayınlarına başlıyor

Twitch üzerinde artık 4 kişiye kadar ekranı bölerek birlikte yayın yapmak mümkün olacak. Özellikle ünlü yayıncıların etkinlikleri artık daha yoğun içerikler sunabilecek.

1 milyon civarında anlık aktif izleyici sayısı ve 500 bin civarında günlük aktif yayıncısı ile oyun yayıncılığı alanında önemli platformlardan birisi haline gelen Twitch, geçtiğimiz hafta önemli yeniliklerin duyurusunu yaptı.

Grup yayıncılığı

TwitchCon konferansında duyurulan yeniliklerden birisi Squad Streaming adındaki grup yayınları. Yeni özellik 4 kişiye kadar yayıncının bir araya gelerek bölünmüş ekranda yayın yapmasını sağlıyor. Yıl sonuna kadar belirli yayıncılar ile kapalı beta sürecinin başlayacağı ifade ediliyor.

Yine moderatörler bir kullanıcının ne kadar zamandır platformda olduğunu, kanala gönderdiği sohbet mesajlarını, engellemelerini ve zaman geçirmelerini görebiliyor. Özet editörü ise bir yayın oturumunda farklı video parçalarını bir araya getirerek klipler oluşturabiliyor.

Diğer taraftan Rock Band geliştiricisi Harmonix ile iş birliğine gidilerek Twitch Sings adında yeni bir karaoke oyunu hazırlanmış. Yayıncılar bu oyun ile karaoke performansı sergilerken izleyiciler şarkı isteği yapıyor ve sanal sahnedeki ışıkları kontrol edebiliyor. Twitch Sings de yıl sonuna kadar kapalı betaya başlayacak.

Konferansta Twitch ile ilgili önemli rakamlar da paylaşıldı. Aylık olarak 760 milyon saat video izlenen platformda 235 bin yayıncı ortak statüsüne geçti ve kanallarında para kazanmaya başladı. Sohbet kanalında 18 milyar mesaj atıldı ve 85 milyon abonelik yapıldı.

Bireysel anlamda yarışmaların da yapılabildiği Twitch üzerinde geçen yıl bazı kullanıcıların milyon dolarlık ödüller dağıttığı ve toplam ödül rakamının 5 milyon dolar olduğu ifade ediliyor. Yine pek çok yayıncının takipçilerine 9 milyon dolar değerinde abonelik ödülleri dağıttığı belirtiliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim