Anlık Bildirim

Windows 10 üçüncü taraf tarayıcı kurarken de uyaracak

Microsoft, kullanıcıların Edge tarayıcısının dışına çıkmaması için her yolu deniyor. Üçüncü taraf tarayıcı için arama yapılırken çıkan uyarı şimdi kurarken de çıkacak.

Windows 10 işletim sisteminde kendi ürünlerini daha fazla ön plana çıkarmaya çalışması ile eleştirilen Microsoft, bunlara pek kulak asmıyor gibi. Üçüncü taraf tarayıcılar için hazırlanan uyarılar rahatsızlık verici dereceye ulaştı.

Can sıkıcı uyarılar

Daha önce Microsoft Edge üzerinde Firefox veya Chrome gibi üçüncü taraf bir tarayıcının ismini arattığınızda, Microsoft Edge tarayıcısının daha güvenli ve daha hızlı bir tecrübe sunduğuna dair uyarı geliyordu.

Insider programına sunulan yeni Windows 10 beta sürümünde artık kurulum yaparken de uyarı veriliyor. Tarayıcı dosyası indirilip kuruluma hazırlandığı esnada bir uyarı ekranı beliriyor ve zaten daha güvenli ve daha hızlı Microsoft Edge tarayıcısına sahip olduğunuzu belirtiyor.

Kullanıcı bu aşamada kurulumdan vazgeçip Microsoft Edge tarayıcısına yönelebiliyor veya Yine de Yükle seçeneğini tercih ederek kurulum sayfasına geçiyor.

Microsoft’un daha önce de bu tür zorlama uyarıları oldukça eleştirilmişti. Üçüncü taraf tarayıcı uyarıları da aynı durumla karşılaşabilir. Firmanın Ekim ayındaki büyük güncelleme içerisine bu uyarıyı dahil etmediği ve kullanıcı geri dönüşlerine göre sonraki sürümlerde kullanabileceği belirtiliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9571 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, microsoft edge ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim