Anlık Bildirim

Yapay zekâ gülüş şeklinden cinsiyet ayrımı yapabilecek

Yüz tanıma sistemleri için önemli bir gelişme gündeme geldi. Araştırmacılar gülüş şeklinize bakarak cinsiyet ayrımı yapabilen bir yapay zekâ algoritması geliştirdi.


Yüz tanıma sistemleri için önemli bir gelişme gündeme geldi. Araştırmacılar gülüş şeklinize bakarak cinsiyet ayrımı yapabilen bir yapay zekâ algoritması geliştirdi.



Skynet kehanetlerinin ne kadar gerçeğe dönüşeceği bilinmez ancak yapay zekâ teknolojilerinin önemli yetenekler kazanmaya başladığı bir gerçek. Son çalışmalar gülüş şeklinden cinsiyet ayrımı yapabilen yapay zekâ teknolojileri ortaya çıkarıyor.

Gülüş farkı

İngiltere Bradford Üniversitesinde Profesör Hassan Ugail liderliğindeki araştırma ekibi, bu alanda ilk çalışmaya imza atmış ve insan gülüşünden cinsiyet ayrımı yapabilen bir yapay zekâ algoritması geliştirmiş.

Kadınların gülüş şekillerinin erkeklerinkinden biraz daha farklı olduğu gerçeğinden yola çıkan ekip, bunu temel alan bir yapay zekâ için çalışmalara başlamış. 69 kadın ve 40 erkek üzerinde yapılan deneyler, cinsiyet tanımlaması için yüzde 49 noktanın önemli olduğunu tespit etmiş. Gözlere, ağza ve burna yakın olan bu noktaların kas hareketleri üzerinde yapay zekâ algoritması oluşturulmuş ve yüzde 86 civarında başarı oranı yakalanmış.

Ekip henüz erken aşamada olduklarını belirtiyor. Algoritmalar basit araçlarla hazırlandığı için gelecekte gelişmiş araçlarla büyük bir potansiyel elde edilebileceği belirtiliyor. Hali hazırda trans bireylerin de ayırt edilebilmesi için çalışmalar yapılıyor.

Gülüş tanıma sistemi ileride yüz tanıma, yaş, kimlik analizi, akıllı sistem etkileşimleri ve güvenlik kameraları gibi pek çok alanda daha iyi analiz için entegrasyon sağlayabilecek. Ayrıca insanın yüz ifadeleri daha iyi anlaşılabilecek.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim