Anlık Bildirim

Yavaşlayan iPhone'ların iOS 11.3'le daha hızlı çalışacağı kanıtlandı

Yapılan performans testleri, yavaşlayan iPhone'ların iOS 11.3 güncellemesi ile eski performanslarına kavuşabileceklerini ortaya koydu. Peki performans yönetimini kapatmak ne kadar işe yarıyor?
Apple CEO'su Tim Cook, gelecekte yayınlanacak bir iOS güncellemesi ile kullanıcıların yavaşlayan iPhone'larını eski performansına geri döndürme olanağına sahip olacaklarını söylemişti. Bunun üzerine şirket iOS 11.3'e cihazlardaki pillerin durumunu gösteren ve performans yönetimini kullanıcının tercihine bırakan "Pil Sağlığı" özelliğini ekledi. iHelpBR sitesinden Filipe Esposito'nun yaptığı benchmark testleri, bu özelliğin ne denli işe yaradığını ortaya koymuş durumda.
Benchmark skoruna göre iOS'un mevcut sürümüyle çalışan telefonun tek çekirdek performansı 1.306, çoklu çekirdek performansı ise 2.247 olarak ölçüldü. iOS 11.3 güncellemesiyle performans yönetimi devre dışı bırakıldıktan sonra ise bu skorların sırasıyla 1.510 ve 2.621'e yükseldiğini görüyoruz. Bununla birlikte iOS 11.3'ün hala beta aşamasında olduğunu ve final sürümünde potansiyel olarak farklı sonuçlar alınabileceğini de unutmamak gerekir.

Beklenmedik kapanmaları göze almak gerekecek

Benchmark skorlarında kayda değer bir fark olması yavaşlayan iPhone'larını eski performansına kavuşturmak isteyenler adına ümit verici ancak bunun için bazı dezavantajları göze almak gerekecek. Piliniz ciddi derecede yıpranmışsa performans yönetimini devre dışı bırakmanız telefonunuzun beklenmedik şekilde kapanmasına neden olabilir. Pil Sağlığı özelliği sunan iOS 11.3'ün ne zaman yayınlanacağı konusunda henüz bilgi yok ancak en kısa zamanda genel kullanıma sunulması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6353 kez okundu.
32 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
test, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim