Apple tarafına baktığımızda geliştiricilerin Mac, iPhone/iPod Touch, Apple Watch ve iPad için uygulamalar hazırladığını görüyoruz. Oldukça geniş bir yelpazeye hitap etmeye çalışan geliştiriciler için yeni nesil Apple TV ile birlikte şimdi beşinci kapı açılmış oldu.
Yeni nesil Apple TV, şimdiye kadar firmanın geliştirdiği en yetenekli set üstü televizyon kutusu olarak görülüyor. Ayrı uygulama mağazası sayesinde kullanıcılar sayısız uygulamaya erişebilirken, cihazın oyun tarafı da oldukça kuvvetli. Dokunmatik panele sahip kumanda ve oyun kontrolcüsü desteği sayesinde cihaz mini bir konsola da dönüşebiliyor. İlgili tüm oyunlar yine uygulama mağazasından kullanıcılarla buluşacak.
Yeni nesil Apple TV'nin sahip olduğu bu potansiyel geliştiricilerin de oldukça işine yarayacak. Şu anda uygulama mağazasında 1000 civarında uygulama olduğu belirtiliyor. Kısa sürede erişilen bu rakam ilerleyen dönemde patlama yapacaktır.
Hem sunduğu yetenekler hem de geniş uygulama desteği yeni nesil Apple TV'nin tüketici tarafından daha hızlı benimsenmesini sağlayacaktır. Elbette uygulama indirme sayıları katlanarak artacak ve geliştiriciler de yeni bir gelir kapısına kavuşacak.
Yeni Apple TV için dezavantaj gibi görünen tek unsur uygulamaların yüksek fiyatı. Örneğin Galaxy On Fire yapımı 18TL civarında iken, Geometry Wars 3: Dimensions Evolved 30TL'ye kadar çıkıyor. Standart App Store fiyatlarının neredeyse iki katı söz konusu. Ayrıca uygulama mağazalarında en fazla kazandıran yapımların free-to-play tarzında olduğu da bir gerçek. Şunu da belirtmek gerek ki kullanıcı sayısı arttıkça uygulamaların fiyatları da aşağı inecektir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Bana çok korkutucu geliyor bunlar.