Audi bu hedefini gerçekleştirmek için yeni platform mimarisini, tamamen elden geçirilmiş süspansiyon sistemini, yeni motor yelpazesini ve güncellenmiş şanzımanları kullanacak.
Audi’nin küçük üyesi ikinci nesilde boyut olarak büyümüş ve diğer kardeşlerinin gölgesinde kalmamak için daha modern bir görünüme kavuşturulmuş. Test edilen araçtan anlaşıldığı kadarıyla görsel değişiklikler arasında daha geniş bir ön ızgara ve ön tamponun kenarlarında yer alan daha geniş hava girişleri bulunuyor.
Audi A1’de ikinci nesille birlikte gelen en büyük değişimlerden biri ise üç kapılı formdan vazgeçilmiş olması. Araç, Volkswagen Grubu’nun çatısı altında bulunan Seat’ın Martorell fabrikasında sadece beş kapılı Sportback formunda üretilecek.
PQ25 platformundan sıyrıldı
Yazının başında yeni A1’de platform değişikliğini olduğunu söylemiştik. Bu da aracın 2001 yılına dayanan PQ25 platformundan çıkıp daha modern MQB AO mimarisine giriş yaptığı anlamına geliyor. Bu yeni platform sayesinde boyutlarında artış yaşayan A1, aks mesafesindeki 94mm’lik artışla da daha geniş bir diz mesafesi sunacak gibi görünüyor. Ayrıca yeni platformun aracın burulma sertliğini de geliştirdiği iddia ediliyor.
Yeni A1’in iç tarafında ise Android Auto, Apple CarPlay veya MirrorLink kombinasyonundan oluşan 4G LTE bağlantısına sahip opsiyonel Virtual Cockpit (sanal kokpit) özelliği sunuluyor. Sürüş asistanları içerisinde ise ön bölge asistanı, şehir içi acil fren desteği, yaya algılama sistemi, lastik basınç kontrolü ve hız sınırlayıcısı bulunuyor.
Motor yelpazesi yenilendi
Yeni nesil A1’in motor yelpazesi ise büyük oranda Polo ile örtüşüyor. Benzinli tarafında 1.0 litre üç silindir turbo TFSI motor 115 beygir güç üretiyor. Bunun yanı sıra 150 beygir güç üreten 1.5 litre dört silindir turbo benzinli motor da 1.4 litre dört silindirli motorun mirasçısı olarak gelmiş. En tepedeki modelde ise 250 beygir güç üreten 2.0 litre dört silindir benzinli motor yer alıyor.
Söylenene göre yeni A1 ile ilgili planın orijinalinde 100 beygir güç üreten 1.6 litre dört silindir dizel motor yatıyordu. Ancak, dizel motorlu küçük araçların satışlarındaki gözle görülür düşüşten sonra bu plandan dönüldü.
Bu motorların ürettiği güç tekerleklere standart 6 ileri manuel şanzımanla aktarılırken, 7 ileri çift kavramalı S tronic şanzıman da müşterilere opsiyon olarak sunulacak. Bu yılın ilk yarısında tanıtılması beklenen yeni A1’in fiyatıyla ilgili henüz bir açıklama bulunmuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.