Avrupa Havacılık ve Emniyet Ajansı (EASA) sertifikasyon işlemleri süren uçağın testleri küresel anlamda satılıp, askeri ve ticari amaçlarla kullanılması adına da büyük önem taşıyor. Hatırlanacağı üzere Türk Hava Kuvvetleri, 15 adet Hürkuş – B siparişi vermiş ve ilk teslimatın da Haziran 2018’de gerçekleşeceği paylaşılmıştı.
Hürkuş’un Modelleri ve Özellikleri
Hürkuş - A, Hürkuş – B, Hürkuş – C ve Hürkuş - D olarak üç model üzerinde çalışan Tusaş, A ve B modelleri için sırasıyla 282 saat ve 223 saat uçuş gerçekleştirmiş durumda. Hürkuş – C modeli 1500kg ağırlık ile uçabilecek nitelikte hazırlanıyor ve tamamen askeri amaçlar düşünülerek geliştiriliyor. D modeli ise deniz devriye görevleri için kullanılacak. C ve D modelleri ASELSAN’ın kızılötesi hedefleme sistemi FLIR ile entegre ediliyor.
1600shp gücünde bir motora sahip olan Hürkuş’un kanat açıklığı 9,96 metre. Sadece 1 mürettebat 1 de yolcu taşıyabilen uçağın maksimum hızı 574km/h. Menzili ise 1,478km olarak açıklanmış. 10.577 metre irtifada seyredebilen uçaklar, askeri donanım ile Roketsan’ın Cirit ve UMTAS füzeleri ile entegre edilebiliyor.
Aşağıda yer alan videodan Hürkuş’un havada kontak kapattığı o anları izleyebilirsiniz:
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
21918 kez okundu.
30 kişi, toplam 31 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
savunma sanayii, tai ve