Anlık Bildirim

Yurtdışı kayıt harcı 618TL oluyor

Yılın başında 170TL olan yurt dışı telefon kayıt harcı 12 ayda 3.5 kat artarak 618TL seviyesine çıkıyor. Yeni yıl itibariyle kayıt harcı 618TL olarak uygulanmaya başlayacak.

Geçtiğimiz haftalarda 3 kat artarak 500TL seviyesine çıkan yurt dışı telefon kayıt harcı yıl başında yine artıyor. Resmî Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre pek çok harç ve vergide olduğu gibi yurt dışı telefon kayıt harcında da artış öngörülüyor.

Yurt dışı telefon kayıt harcı ne kadar oldu?

Henüz Kasım ayının başlarında 170TL olan yurt dışı kayıt ücreti 500TL olarak güncellenmişti. Yeni yönetmelik ile birlikte 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yüzde 24 civarında bir zam daha yapıldı ve kayıt ücreti 618TL oldu.

Yurt dışından getirilen cep telefonları için ilk kez 2012 yılında kayıt harcı alınmasına başlanmış ve 100TL olarak belirlenmişti. 2019 yılı itibariyle kayıt harcı 6 kat artmış olacak. Türkiye’de pahalı olduğu için yurt dışından telefon getirmek isteyenlerin de böylece 618TL kayıt harcı nedeniyle pek bir avantajı kalmayacak gibi.

Yurt dışı kayıt harcı haricinde trafik cezaları ve motorlu taşıtlar vergisine de aynı oranda artış uygulandığı ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14896 kez okundu.
87 kişi, toplam 89 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
telefon, yurt dışı kayıt harcı ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim