Anlık Bildirim

Apple'dan çifte standart: AB'deki iPhone kullanıcıları Apple uygulamalarını silebilecek!

iOS 18.2, AB'deki iPhone kullanıcılar için daha fazla değişiklikle geliyor. iPhone ve iPad kullanıcıları, yakında App Store, Safari ve diğer birçok yüklü gelen iOS uygulamasını silebilecek.
ios 18.2 app store ve diğer apple uygulamaları silinebilecek Tam Boyutta Gör
Hesap Makinesi, Takvim, Müzik ve Notlar gibi Apple'ın yüklü ggelen uygulamalarından bazılarını silmek zaten mümkün. Ancak, Çarşamba günü geliştiricilere sunulan iOS 18.2 beta sürümüyle Apple, bu listeyi daha da fazla uygulama ile genişletiyor. Ancak bu yalnızca AB'de bulunan kullanıcıları ilgilendiriyor.

iOS'un en son beta sürümüyle, AB'deki kullanıcılar artık App Store, Kamera, Safari, Mesajlar ve Fotoğraflar uygulamasını silebiliyor. Değişiklik, teknoloji şirketlerinin kullanıcıların istedikleri uygulamaları kaldırmasını kolaylaştırmasını gerektiren DMA maddelerinden birine uymayı amaçlıyor. Apple, Ağustos ayında gelecekteki bir iOS güncellemesiyle bu seçeneği getireceğini doğrulamıştı. AB'de kullanıcılar App Store'un yerini alacak alternatif uygulama mağazaları da indirebiliyor. Tekrardan App Store’a dönmek isteyen olursa diye Ayarlar uygulamasında bir seçenek mevcut.

iOS 18.2 güncellemesi neler getiriyor?

iOS 18.2, AB dışındaki kullanıcılar için de birkaç değişiklik içeriyor. Örneğin; iOS 18.2 ile birlikte varsayılan uygulamaları değiştirmek mümkün olacak. E-posta, mesajlar, arama, web tarayıcısı, parola yöneticisi, klavye için kullanıcı kendi tercih ettiği uygulamayı birincil olarak ayarlayabilecek. iOS 18.2 güncellemesi ayrıca Siri ChatGPT entegrasyonu, Image Playground, Genmoji, iPhone 16’lar için görsel yapay zeka gibi Apple Intelligence özelliklerini getirecek. Yalnız yapay zeka da iPhone 15 Pro ve yeni iPhone 16 serisiyle sınırlı olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim