ABD, Türkiye’de uygulanan Dijital Hizmet Vergisi’nin kaldırmasını talep etmiş ve Türkiye geri adım atmayınca misilleme olarak ABD'nin Türkiye'den ithal ettiği bazı ürünlere yüzde 25 ek gümrük vergisi getirileceğini açıklamıştı. ABD bu kararını 29 Kasım 2021’e kadar erteledi.
Geçtiğimiz hafta ABD Ticaret Temsilciği (USTR) tarafından yapılan açıklamayla Dijital Hizmet Vergisi uygulayan ülkelerden Türkiye, İngiltere, İtalya, İspanya, Hindistan ve Avusturya’ya yüzde 25 gümrük vergisi uygulanacağı resmen açıklanmıştı. ABD’nin Türkiye’den ithal edeceği ve yaklaşık değerinin 310 milyon dolar olduğu ifade edilen halı, çarşaf, sanat eserleri, seramik taşlar, porselen eşyalar ve takılara yüzde 25 oranında ek vergi uygulanacaktı.
ABD Ticaret Temsilciği, gümrük vergisi kararını ilk açıkladığında kararın 180 gün askıya alınacağını açıklamış ancak yürütülen soruşturmanın detaylı sonuçlarını yayınlamamıştı. Soruşturmanın detaylı sonuçları dün gece yayınlandı ve gümrük vergisi kararının 29 Kasım 2021 tarihine kadar ertelendiği kesinleşti. OECD ve G20 süreçleri aracılığıyla uluslararası vergi konusunda tarafların mutabakata varması için ek süre tanınması için erteleme kararının alındığı belirtildi.
Devlet 1 milyar TL'nin üzerinde gelir elde ediyor
Dijital Hizmet Vergisi, 7 Aralık 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen hayatımıza girdi. 2020'de 1 milyar TL'nin üzerinde gelir elde edildi. 2021 yılı bütçe tahminlerine göre bu sene 1 milyar 424 milyon TL'lik gelir elde edilmesi bekleniyor.
Dijital ürünlerden veya dijital hizmetlerden elde ettiği yıllık geliri Türkiye’de 20 milyon TL'nin ve dünya genelinde 750 milyon avro'nun üzerinde olan şirketler, Türkiye'deki dijital hizmetlerinden elde ettiği hasılatın yüzde 7,5’lik kısmı kadar Dijital Hizmet Vergisi ödeyecek. Google, Facebook, Apple gibi teknoloji devleri bu vergiye tabi tutuluyor.
Dijital ortamda sunulan ücretli veya ücretsiz sesli, görsel, ve dijital tüm içerikler Dijital Hizmet Vergisi kapsamına giriyor. Ödeme hizmetleri, dijital para, elektronik haberleşme hizmetleri, Ar-Ge merkezinde üretilen Ar-Ge ürünleri, bankacılık amacıyla sunulan hizmetler ve Özel İletişim Vergisi'ne tabi tutulan hizmetler Dijital Hizmet Vergisi'nden muaf tutulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.