Anlık Bildirim

AirPods Pro 3 ve Powerbeats Pro kalp rahatsızlıklarını tespit edebilecek

Yeni dönemde üst düzey Apple kulaklıkları sadece kaliteli ses, aktif gürültü engelleme gibi özellikler sunmayacak. Nabız ölçümü ve kalp rahatsızlığı takibi de olacak.
Apple Airpods Pro 2 Tam Boyutta Gör
Bugün Apple ekosistem kullanıcıları, sağlık değerlerini takip için Apple Watch saatlerinden faydalanıyordu. Yakın gelecekte kulaklık modelleri de kullanıcılara sağlık değerlerini söyleyebilecek. 

AirPods Pro 3 ve Powerbeats Pro ayrıntısı

Apple’ın gelecek yıl itibariyle AirPods Pro 3 ve Powerbeats Pro kulaklık modellerini piyasaya süreceği biliniyor. Pek çok gelişmenin yanında bu iki modelin ekosistemde sağlık değerlerini ölçen ilk kulaklıklar olması bekleniyor.

iOS 18 beta kodlarında bulunan satırlar 2025 yılının ilk yarısında bu modellerin piyasaya çıkacağını gösteriyor. Apple’ın yeni bir patent başvurusu ise sağlık değerleri ölçmede bir adım daha ileri gideceğine işaret ediyor. 

Patent başvurusuna göre kulaklık modelleri mevcut nabız sensörünün yanı sıra kulak kanalına denk gelen mikrofonları da kullanarak kalp rahatsızlıklarını tespit edebilecek. Bunların başında taşikardi ve bradikardi geliyor. Rahatsızlık tespiti modeller piyasaya çıktığında olacak mı yoksa sonraki bir güncellemede mi verilecek bilinmiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim