Anlık Bildirim

Akbank'tan izinsiz kredi ve para transferi iddialarına açıklama: Gerçeği yansıtmıyor!

Son günlerde Akbank müşterileri, onayları olmadan hesaplarından yüklü miktarda kredi çekildiğine ilişkin şikayetlerde bulunmuştu. Akbank'tan güvenlik açığı iddialarına ilişkin açıklama geldi.
akbank güvenlik açığı kredi & para transferi açıklaması Tam Boyutta Gör
Akbank, müşterilerin hesaplarının ele geçirip adlarına kredi çekildiği ve yüklü para transferleri gerçekleştirildiğine ilişkin iddiaları yalanladı. Akbank, sistemlerinde güvenlik açığı ve/veya veri sızıntısı bulunduğuna dair iddiaların kesinlikle asılsız olduğunu ifade etti.

Akbank: Gerçeği yansıtmayan ve yanıltıcı haberler!

Akbank, son günlerde çeşitli yayın organları ve sosyal medya kanallarında paylaşılan bazı müşterilerin uğradığını belirttiği dolandırıcılık mağduriyetlerine istinaden, banka ile ilgili gerçeği yansıtmayan ve yanıltıcı haberlerle ilgili şu açıklamada bulundu: “Bankamızın sistemlerinin güvenliğine ilişkin asılsız iddiaları içeren paylaşımlarda yer alan sınırlı sayıda vakanın tümü gerçekleştiği tarihte bankamızca titizlikle incelenmiş, inceleme sonucunda bu vakaların sosyal mühendislik yöntemleriyle gerçekleştirildiği görülmüş, ilgili müşterilerimizin tamamına, yaşanan vakalara ilişkin başvuruları ile ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılmış, her türlü bilgi talepleri cevaplandırılmıştır.

Akbank'tan güvenlik tavsiyesi

Akbank, her müşterinin güvenliği ve memnuniyetinin son derece önemli ve öncelikli olduğunu belirterek, bütün vakaların detaylı şekilde incelendiğini, müşterilerin mağduriyetinin de giderilmesi dahil her türlü tedbir ve aksiyonun ivedilikle alındığını söyledi. Banka, müşterilerin kişisel bilgilerini, mobil bankacılık şifrelerini ve mobil cihazlarının güvenliğini sağlamaları için tavsiyelerde de bulundu:

  • Mobil cihazların güvenliğini tehlikeye düşürebilecek uygulamaların yüklenmesini engellemek için uygulama dükkanlarından sadece güvenilir kaynakların uygulamalarının yüklenmesi,
  • Telefon görüşmelerinde kişiye özel mobil bankacılık uygulaması şifrelerinin kimse ile paylaşılmaması,
  • Banka dışı internet sitelerine ve/veya sahte reklamlara giriş yapılarak hassas kişisel bilgilerin ve şifrelerin paylaşılmaması.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
132 Kişi Okuyor (80 Üye, 52 Misafir) 13 Masaüstü 119 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
2965 kez okundu.
13 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akbank, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim