Anlık Bildirim

Akıllı telefon pazarı yüzde 6,5 büyüdü: İşte en çok satan markalar

Uluslararası Veri Şirketi (IDC), küresel akıllı telefon satışlarının 2024'ün ikinci çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 6,5 artarak 285,4 milyon adede ulaştığını bildirdi.
Akıllı telefon pazarı yüzde 6,5 büyüdü: İşte en çok satan markala Tam Boyutta Gör
Pazar araştırma şirketi International Data Corporation (IDC), 2024'ün ikinci çeyreğinde küresel akıllı telefon satış verilerini yayınladı. Paylaşılan rapora göre söz konusu dönemde akıllı telefon satışları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,5 artarak 285,4 milyon adede ulaştı.

Küresel akıllı telefon satışları yüzde 6,5 arttı

Raporda, satışların art arda dördüncü çeyrek büyümesine rağmen bazı pazarlarda zorluklar devam ettiği için talepte tam bir toparlanma gerçekleşmediği ifade edildi. Akıllı telefon üreticileri, fiyat konusunda hassas tüketicileri cezbetmek ve daha büyük bir pazar payı elde etmek için yapay zekaya yöneldi.

Raporda, bu yıl pazar payının yüzde 19'una ulaşması beklenen yapay zeka akıllı telefonlarının oluşturduğu heyecan sayesinde akıllı telefon pazarında çok fazla beklenti olduğu belirtildi. IDC verilerine göre, ikinci çeyrekte Samsung yüzde 18,9'luk pazar payıyla ilk sırada yer aldı.

Apple, yüzde 15,8 pazar payıyla ikinci sıranın sahibi olurken, Xiaomi yüzde 14,8 ile üçüncü, Vivo da yüzde 9,1 ile dördüncü sıraya yerleşti. Oppo ise yüzde 9 pazar payıyla beşinci oldu. Geçen yıla göre, ikinci çeyrekte Apple'ın akıllı telefon satış hacmi yüzde 1,5, Samsung'un yüzde 0,7, Xiaomi'nin yüzde 27,4, Oppo'nun yüzde 1,8 artış gösterdi.

Kaynakça https://www.ept.ca/2024/07/worldwide-smartphone-market-grew-6-5-per-cent-in-the-second-quarter-of-2024/ https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS52436724 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim