Anlık Bildirim

Akıncı PT-3 ilk uçuş testini tamamladı

Akıncı insansız hava aracının üçüncü prototipi Akıncı PT-3, ilk uçuş testini 27 Mart 2021 tarihinde başarıyla tamamladı. Akıncı PT-3'ün uçuş testi görüntüleri haberimizde.

Akıncı PT-3 ilk uçuş testini tamamladı Tam Boyutta Gör

Baykar Savunma tarafından geliştirilen insansız hava aracı Akıncı’nın üçüncü prototipi Akıncı PT-3 ilk kez havalandı. İlk uçuş testini başarıyla tamamladı.

Akıncı PT-3’ün uçuş testlerine başlanmasıyla Akıncı’nın teslimatı öncesi son aşamaya geçildi. Akıncı’nın 2021 yılı içerisinde TSK’ya teslim edilmesi hedefleniyor. Üçüncü prototipinin yanı sıra seri üretim versiyonu üzerindeki çalışmalar devam ediyor.

Akıncı PT-3 ilk uçuş testini tamamladı Tam Boyutta Gör

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Akıncı PT-3’ün uçuş görüntülerini paylaştı. Selçuk Bayraktar, “Akıncı PT-3 ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Yerde bazı ilave testlerimiz olacak.” dedi.

Akıncı İHA özellikleri

Akıncı İHA, Bayraktar TB2’ye göre daha uzun ve daha geniş yapıya sahip. Büyük boyutunun avantajıyla daha fazla mühimmat taşıyor ve daha yüksek irtifada uçabiliyor. Havada kalış süresi ise Bayraktar TB2’ye göre 3 saat daha kısa. Bayraktar TB’de bulunan otonom uçuş, otonom taksi, otonom park, rota takibi, çapraz yedekli YKİ sistemi gibi yazılımsal özelliklerin tamamına Akıncı’da da yer veriliyor.

20 metre kanat açıklığı ve 1350 kilogram faydalı tük taşıma kapasitesine sahip. 24 saat havada kalabiliyor ve 40 bin feet irtifaya ulaşabiliyor. 2 adet 750 HP veya 2 adet 450 HP turboprop motor konfigürasyonuyla uçuyor. 750 HP motorlar ile seyir hızı 130 knots, maksimum hızı 195 knots. Akıncı’nın daha hafif ve daha uzun sürede havada kalacak versiyonu olan Akıncı-C’nin TUSAŞ tarafından üretilen yerli motorla uçması planlanıyor.

AKINCI TİHA, SOM seyir füzesi gibi stratejik hedefler için geliştirilen milli mühimmatları da atabilme yeteneğiyle büyük bir güç çarpanı olacak. Burun kısmında bulunacak yerli üretim AESA radarı ile yüksek durumsal farkındalığa sahip olacak olan Bayraktar AKINCI, kanat altında taşıyacağı TÜBİTAK SAGE tarafından milli olarak geliştirilen Gökdoğan ve Bozdoğan hava-hava mühimmatları ile harekât icra edebilecek. EO/IR kamera, AESA radarı, Görüş Hattı Ötesi (uydu) haberleşme ve elektronik destek sistemleri gibi kritik yükler taşıyacak olan hava aracı gelişmiş yapay zekâ özelliklerine de sahip olacak. AESA sayesinde zorlu hava koşullarında bile görüntü aktarabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim