Kırmızı ekip Ryzen işlemcilerde izlediği çoklu zar temelli yonga stratejisini ekran kartlarına taşımaya hazırlanıyor.
Çoklu zardan oluşan yonga fikri önemli performans ve maliyet avantajlarına sahip olsa da beraberinde önemli dezavanajlarını da getiriyor. Bunu özellikle de ilk 2 nesil Ryzen işlemcilerde görmüştük. Buna karşın AMD zamanla bu olumsuzlukların üzerine eğilerek daha rekabetçi çözümler sunmayı başardı.
Görünüşe göre firma aynı tasarımı ekran kartlarında da uygulamanın hazırlığı içerisinde. Geçtiğimiz aylarda paylaşılan çoklu zar tasarımlı GPU diyagramlarının ardından yeni çizimler ortaya çıktı.
İlk grafiklerin aksine yeni görseller önemli bir güncelleme içeriyor. Özellikle de çoklu zar tasarımında karşılaşılan yongalar arası iletişimde sorunlar ve burada yaşanan gecikmeler ilk diyagramlar sonrasında endişelendirmişti.
AMD bu sorunu pasif köprü yerine entegre belleğe sahip bir yüksek bant genişlikli aktif köprü konumlandırarak aşmayı hedefliyor. Böylelikle yongalar arası iletişim sağlanırken senkronizasyon da güçlendirilecek.
Birden fazla zar monolitik GPU gibi çalışabilecek
Bununla birlikte her çiplette ayrı önbellek yerine aktif köprüde önbellek konumlandırmak farklı zarların pratikte mevcut monolitik GPU’lar gibi çalışmasını sağlayacak. Oyun geliştiricilerinin çipletli GPU’ya özel düzenlemeler yapmasına gerek kalmayacak.
Kırmızı ekibin açıklamalarına göre bu köprü aynı zamanda hali hazırda son düzey önbelleği olarak RDNA2 mimarili GPU’larda bulunan Infinity Cache ile de bağlantılı olacak.
Son olarak diyagramların henüz CDNA veya RDNA mimarili yongalara yönelik hazırlanıp hazırlanmadığı bilinmiyor. Grafik renderı alınan iş hatlarını çiplet dizaynına uyarlamak henüz ulaşılabilen bir iş değil. GPGPU kanadında problem olmayan tasarımın nasıl sonuçlar ortaya koyacağını zaman gösterecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über