Uygulama ile Aç

Huawei Nova 12 SE İncelemesi - 20.000 TL'ye alınır mı?

Bu videoda Huawei'in yeni cep telefonu modeli Huawei Nova 12 SE modeline yakından bakıyoruz. Şık tasarımıyla dikkat çeken bu telefonu sizler nasıl buldunuz? İyi seyirler!

Huawei'in telefon modelleri karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu videomuzun konuğu olan Huawei Nova 12 SE Türkiye'de yeni satışa çıkan bir model. Snapdragon 680 işlemcisinden gücünü alan Nova 12 SE Türkiye'de 20.000 TL'ye kullanıcılarla buluşabiliyor. Açıkçası benim videoyu çektiğim dönemde telefonun daha fiyatı belli değildi. Donanımsal özellikleri her ne kadar fena olmasa  da bu fiyat beni üzdü. Fiyat konusunda sizlerin görüşlerini merak ediyorum. İyi seyirler!

SPONSORLU İÇERİK!

Cihazın tasarımıyla başlayacak olursak bu telefon tasarımsal olarak beğendiğim bir telefon. Özellikle cihazın arka tarafının tasarımını çok beğendim. Buradaki kamera çıkıntıları kendini belli ediyor. Kılıfsız kullanımlarda sallanma yapabiliyor. 

Bendeki cihazın rengi yeşil olarak geçiyor. Cihazın farklı renkleri mevcut. Sizler istediğiniz rengi tercih edebilirsiniz. Cihazın ön tarafına geldiğmizdeyse 6.67 inç büyüklüğünde bir ekranla karşılaşıyoruz. Delikli çentikli ön kamera yapısı bu cihazda kullanılmış. Tam ekran deneyimini yansıtan detaylardan biri.

Bu arada güç butonu ek olacak şekilde parmak izi okuyucusuna sahip. Oldukça hızlı bir şekilde çalışıyor. Yüz tanıma tarafında da bu hız geçerli. 

Ağırlık tarafında da 186 gram ağırlık değerini görüyoruz. Tek elle kullanımda da rahatsızlık hissiyatı vermiyor. 

Ekranla devam edecek olursak Huawei Nova 12 SE  modeli 6.67 inç büyüklüğünde 1080x2400 çözünürlüğünde bir ekranla birlikte geliyor. Bu ekran OLED bir panele sahip ve 90 Hz tazeleme hızını destekliyor. Deneyim olarak baktığımızda da 1 milyardan fazla renk gösterebilen bir ekran kendisi. Anlayacağınız üzere ekran fazlasıyla canlı. 

YouTube gibi içerik tüketme platformlarında sunmuş olduğu deneyimi açıkçası ben beğendim. Ekranın parlaklığı hiç fena değil. Güneş altında görmekte zorlanmıyorsunuz. Parlaklılığı bence sorun etmeyin. 

Bu arada tabii 90 Hz’den de bahsetmek lazım. 90 Hz genel tüketimi ciddi şekilde olumlu etkiliyor. Ayarlardan siz seçim yapabiliyorsunuz. Ben genel olarak dinamik modda kullanıyorum. 

Bu kullanım detayı pil tüketimini olumlu yönde etkiliyor. Gerektiği durumlarda tazeleme hızı yükseliyor gerekmediği anlarda azalıyor. Bu sayede uygun bir tüketim yapabiliyorsunuz. Kısacası ekran benim beklentilerimi karşıladı.

Huawei Nova 12 SE modeli gücünü 6 nm üretim aşamasından geçen Snapdragon 680 4G işlemcisinden alıyor. Bu işlemciye de GPU tarafında Adreno 610 eşlik ediyor. Ram ve depolama alanına bakacak olursak 8 GB Ram ve 256 GB depolama alanı görüyoruz. 

+3 GB olacak şekilde RAM genişletme desteği mevcut. Cihazın test skorlarını aşağıda görüyorsunuz. Bu skora bakarak farklı cihazlarla kıyaslamalar yapabilirsiniz. 

Oyun deneyimlerime geçmeden önce biraz bilgi vermek istiyorum. 15 dakikalık stres testinde işlemci performansının %92 seviyesinde koruyabildi. 

Oyun tarafında da PUBG ayarlarını en yüksek olacak şekilde grafikler DENGELİ kare hızı ORTA olarak ayarlanabiliyor. PUBG Mobile meraklılarının aradığı yanıtı vermiş olalım. 

Kameralara geldiğimizde cihazın arka ana kamerasıyla başlayalım.Burada 108 Mp çözünürlüğünde bir ana kamera bulunuyor. Bu ana kameraya 2 Mp makro, 8 Mp ultra geniş açılışı kamera eşlik ediyor. 

Ön taraftaysa 32 Mp çözünürlüğünde bir kamera görüyoruz. Telefonun hem ön hem de arka kamerasıyla birlikte 1080P 30 FPS videolar kayıt altına alabiliyorsunuz. Üründe kamera modları arasında ikili görünüm, makro, ağır çekim ve hızlandırılmış çekim gibi modlar mevcut. 

FOTOĞRAF SONUÇLARINA VİDEODAN ULAŞABİLİRSİNİZ!

Cihazda 4500 mAh büyüklüğünde batarya yer alıyor. Bu batarya 66W hızlı şarj desteği ile beraber geliyor. Kutudan adaptör çıkıyor, adaptör satın almanıza gerek yok.

Hızlı şarj konusunda Huawei her cihazında segmentinde iyi işler yapıyor. Bu batarya 32 dakika bir sürede sıfırdan yüze şarj olabiliyor.

Zaten arayüz pil optimizasyonu konusunda başarılı. Bu başarı işlemcide de karşımıza çıkıyor.


 

(Güncellendi: )



Videoyu DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
7 Yorumun Tamamını Gör