Bu videoda Huawei MateBook 16S incelemesiyle karşınızdayım. Core i9 işlemciye sahip olan bu bilgisayar donanımsal açıdan oldukça güçlü. Huawei ekosistem yapısı nedeniyle de fazlasıyla dikkat çekiyor.
İlk olarak tasarımla başlayalım. Huawei MateBook 16S'in ekran boyutu 16 inç. Üst çerçeveye de ürünün kamerası konumlandırılmış durumda. Normalde MateBook serisinde kameralarımız klavyede yer alırken bu modelle birlikte kamera üst çerçeveye taşınmış.
Aslında beklediğimiz düzenlemelerden biri tam olarak buydu. Kamera klavyede olduğunda bazı dezavantajlar ortaya çıkıyordu. Bu modelde bu söz konusu değil.
Ürünün klavyesiyle devam edecek olursak Klavyenin basım hissiyatı oldukça iyi. Butonlar 1.5 mm basınç mesafesine sahip. Arkadan aydınlatma desteği de bulunuyor. Yazı yazmak için gayet uygun.
Çok sesli çalıştığı söylenemez. MateBook serisinin genelinde yaşadığımız o iyi deneyim burada da bizlere sunulmuş. Klavyenin sağ üst tarafında parmak izi okuyucusu işlevine sahip bir açma kapama butonumuz bulunuyor. Hızlıca cihaza ulaşabiliyorsunuz. Bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
Klavyenin hemen altında da büyük bir Touchpad bölümü yer alıyor. Oldukça akıcı, ek bir mouse kullanma ihtiyacı ortaya çıkarmayacaktır.
KAMERA, MİKROFON VE KLAVYE TESTİNE VİDEODAN ULAŞABİLİRSİNİZ!
Ekran özellikleriyle devam edecek olursak bu üründe 16 inç büyüklüğünde 2520x1680 çözünürlüğünde bir ekran bulunuyor. Bu ekranda IPS panel kullanılmış ve 3:2 görüntü oranı bulunuyor. Ekran tazeleme hızı da 60 Hz.
300 nits seviyesine ulaşabilen bu ekran %100 SRGB destekli ve renk doğruluğu, kararlılık sertifikasına da sahip. Ben özellikle iş profesyonellerinin bu üründen çok memnun kalacağını düşünüyorum. Ekran kalibre edilmiş olduğu için renklendirme tarzı işlemlerde iyi bir deneyim sunuyor.
Tabii ekranımız çoklu dokunmatik ekran desteğine de sahip. Dokunmatik ekranların bu tarz bilgisayarlarda kullanışlı olduğunu düşünüyorum.
Huawei MateBook 16S gücünü intel Core i9 12900H işlemcisinden alıyor. 10 nm üretim aşamasından geçen bir işlemciden burada bahsediyoruz. Grafik birimi olarak da entegre grafik birimi kullanılmış.
Değerlendirme kısmı için şunu söyleyebilirim. Çok güçlü bir mobil işlemciye sahibiz. Taşınabilir bir iş istasyonuna sahipmişiz gibi düşünebiliriz. Eğer sizler ürünü iş odaklı kullanmayı düşünüyorsan video kurgulama, tasarım , 3D gibi programlarda işlemleri çok rahat yapabilirsiniz.
Bu bilgisayarın amacı oyun oynatmak değil ancak oyun oynamak istediğiniz de de oyun oynatabilecek bir bilgisayar. Mesela kafa dağıtmak için girdiğiniz CS:GO’da 1920x1200 çözünürlüğünde genel olarak orta ayarlarda 100 FPS seviyelerinde oyun oynanabiliyor. Yapacağınız özelleştirmelerle birlikte daha yüksek FPS alabilmekte tabii mümkün.
Ramle devam edecek olursak ürün içerisinde 16 GB DDR5 Ram konumlandırılmış. Yeni platformu görebilmek sevindirici. Çift kanallı olması işlem gücü gerektiren uygulamalarda durumu çok daha avantajlı hale getirmiş. Bu bahsetmiş olduğum donanımın çalışma frekans hızı 4800 Mhz.
Depolama olarak ürün içerisinde 1 TB büyüklüğünde SSD yer alıyor. Genel kullanımda hızını hissettirebiliyor. Hızlıca programlara erişebiliyorsunuz. Bu SSD ile alakalı sizler için bir hız testi de gerçekleştirdik.
Geldik batarya bölümüne. Ürünün içerisinde 84 Wh bir batarya yer alıyor. Kutudan çıkan 135W’lık adaptör ile birlikte ürünü hızlı şarj edebiliyoruz. Ofis uygulamalarında kullanım yaptığınızda rahat rahat 8-9 saatlik bir kullanım yapabileceğiniz bir ürün kendisi. İşlem gücü gerektiren uygulamalardaki işlemlerinize göre alacağınız ekran süresinde değişiklikler yaşanabilir.
Huawei bildiğiniz üzere ekosistemi olan marka. Bu ekosisteme sahip olduğunuzda deneyimleriniz çok daha iyi hale geliyor. Özellikle ekran yansıtma, ekran uzatma, dosya paylaşımı gibi özellikleri ben çok kullanışlı buluyorum.
Eğer Huawei ekosistemine sahipseniz ekosistemin vermiş olduğu avantajları doyasıya yaşayabilirsiniz. Ben Huawei'in bu konudaki atılımlarını çok doğru ve başarılı buluyorum.
(Güncellendi: )
Videoyu DH'de Gör
{{body}}
{{/longBody}} {{^longBody}}{{body}}
{{/longBody}}