Uygulama ile Aç

Android 15 güncellemesi gecikecek: İşte muhtemel tarih

Uzun süredir beklenen Android 15 güncellemesi için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Yakın tarihte yayınlanan Android 15 Beta 4.2'nin ardından Android 15 için yeni bir tarih paylaşıldı.

Google, Android 15 işletim sisteminin genel sürümü için artık sona yaklaşıyor. Bildiğiniz gibi yeni sürümün Android 14’te olduğu gibi Pixel 9 ve 9 Pro ile kullanıma sunulması bekleniyordu ancak bu gerçekleşmedi. Bugün ise söz konusu tarih doğrulanmış olabilir. Yeni güncelleme biraz gecikecek. 

Android 15 için muhtemel çıkış tarihi paylaşıldı

Hatırlayanlar olacaktır, Android 15 Beta 4'ün Temmuz ayında "son planlanmış güncelleme" olarak dağıtımıyla Android 15'in Ağustos gibi erken bir tarihte yayınlanacağı paylaşılmıştı. Beklenti daha sonra Eylül ayına kaydı, özellikle Google Beta 4.2'yi yayınladıktan ve "yakında çıkacak olan Android 15'in (AP3A) nihai genel kararlı sürümü"nü bekleme talimatlarını verdikten sonra. Ancak bu tarih beklenenden daha da geç olabilir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi iki hafta önce Google, Beta 4.2 ile Android 15'i test etmeyi bitirdi ve şimdiden QPR1'e geçiyor. Ancak bugün yayınlanan yeni bir rapora göre Android 15, Ekim ayına kadar Pixel cihazlarına sunulmayacak.

Ayrıca bkz.

Google Pixel 9, pil ömründe önemli gelişme gösteriyor

Android Authority'ye göre, Android 15 Pixel güncellemesi ekim ayına kadar, "muhtemelen ayın ortasında" yayınlanmayacak. Bu doğrultuda tarihin "kararlılığı artırmak için ertelendiği" ve Eylül ayında dağıtımda olmayacağı belirtiliyor. Eğer durum buysa, Pixel 9 serisi (ve diğer tüm telefonlar) önümüzdeki ay Eylül 2024 güvenlik düzeltme ekiyle Android 14'ü görecek.

Android 15 güncellemesi alacak Xiaomi, Samsung ve diğer akıllı telefonlar

Samsung

Xiaomi

Oppo, Vivo, Realme ve Honor

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
6 Yorumun Tamamını Gör