Uygulama ile Aç

Apple'dan yapay zeka altyapısını hackleyen bilgisayar korsanlarına 1 milyon dolar ödül

Teknoloji devi Apple, yapay zeka altyapısını hackleyen bilgisayar korsanlarına 1 milyon dolara kadar ödül vereceğini duyurdu.

Apple, Apple Intelligence talepleriyle ilgili yoğun kaynak gerektiren görevler için tasarlanan Private Cloud Compute (PCC) sisteminin güvenilirliğinin test edilmesi için bir ödül programı başlattı. Şirket, sistemde bulunan güvenlik açıkları için 1 milyon dolara kadar ödeme yapmaya hazır.

Ayrıca bkz.

iOS 18.2, çocukları koruyacak güvenlik özelliğiyle geliyor

Kullanıcı gizliliği Apple için öncelik

Şirket, Apple Intelligence'daki yapay zeka özelliklerinin birçoğunun bilgisayarınızdan, iPhone'unuzdan veya başka bir aygıtınızdan ayrılmadan yerel olarak çalıştığını defalarca vurguladı. Ancak daha karmaşık sorgular, Apple Silicon çipleri üzerine inşa edilen ve yeni işletim sistemini çalıştıran PCC sunucularına yönlendiriliyor. Kullanıcı gizliliğine öncelik veren Apple, sistemlerinin güvenliğini bağımsız olarak doğrulamaları için uzmanlara çağrıda bulundu.

Apple, hata ödül programının bir parçası olarak, ürünlerinde bulunan hatalar için 50.000 ila 1 milyon dolar arasında değişen ödüller verecek. Önümüzdeki hafta ise ilk Apple Intelligence özelliklerinin kullanıma sunulacağı iOS 18.1'in yayınlanması bekleniyor.


Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
4 Yorumun Tamamını Gör