Uygulama ile Aç

Apple'dan Türkiye'deki iPhone kullanıcılarını üzecek yapay zeka açıklaması

iOS 18.1 güncellemesiyle belirli iPhone'lara yapay zeka özellikleri gelecek. Ancak, Apple Intelligence için açıklanan yeni dil seçenekleri arasında Türkçe yok!

Apple, iPhone 16 serisini tanıtırken Apple Intelligence özelliklerinden de bahsetti. iPhone’lara yapay zeka iOS 18.1 güncellemesiyle gelecek ancak Apple’ın açıklamasına bakılırsa uzun bir süre Apple Intelligence Türkçe kullanılamayacak.

Ayrıca bkz.

Apple'ın en büyük güncellemesi: İşte iOS 18'deki tüm yenilikler

Apple Intelligence, iOS 18.1 ile gelecek

Apple Intelligence, Ekim ayında yayınlanması beklenen iOS 18.1 ile yalnızca İngilizce olarak kullanıma sunulacak. Ayrıca yasal ve düzenleyici komplikasyonlar nedeniyle Çin ve AB’de kullanılamayacak. Bu yerler dışında iOS 18.1 yüklü iPhone’da yapay zeka özelliklerinin kullanılabilmesi için cihaz dilinin İngilizce olarak ayarlanması gerekecek.

Apple Intelligence, 2025'te de Türkçe olarak gelmeyecek!

Apple, Aralık ayında ABD İngilizcesi dışında yerelleştirilmiş versiyonlarını destekleyecek. Aralık 2024’te, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Güney Afrika için İngilizce yerelleştirmelerinin yanı sıra İngiltere İngilizcesi de desteklenecek. 2025’te, İngilizce olmayan diller desteklenmeye başlayacak ancak açıklanan diller arasında Türkçe yok; Çince, Fransızca, Japonca, İspanyolca, Almanca, İtalyanca, Korece, Portekizce ve Vietnamca var.

Apple Intelligence uyumlu cihazlar



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
58 Yorumun Tamamını Gör