Uygulama ile Aç

Apple'ın mobil işlemcileri artık ABD'de de üretiliyor

TSMC, ABD'nin Arizona Eyaleti'nde kurduğu çip fabrikasında Apple işlemcilerinin üretimine başladı. Fabrikada, Apple A16 Bionic işlemcisinin küçük hacimli üretiminin başladığı belirtiliyor.

TSMC, ABD'nin Arizona Eyaleti'nde kurduğu çip fabrikasında Apple işlemcilerinin üretimine başladı. Arizona, Phoenix yakınlarında inşa edilen Fab 21'nin birinci fazının 2025'te seri üretime başlaması planlanmış olsa da, şimdiden ön üretimin başladığı belirtiliyor.

4nm üretim süreciyle üretiliyor

Rapora göre, Apple A16 Bionic işlemcisi TSMC'nin N4P (4nm sınıfı) işlem teknolojisi kullanılarak küçük ama önemli sayılarda üretiliyor. 2022'den beri üretimde olan ve şu anda Tayvan'da yüksek verimle üretilen işlemci, artık ABD'deki TSMC tesislerinde de üretilecek. Bu ayın başlarında, TSMC'nin Fab 21'indeki veriminin Tayvan fabrikalarındaki verimi yakaladığı rapor edilmişti.

Apple, A16 Bionic işlemcisini Eylül 2022'de iPhone 14 Pro ile birlikte tanıttı. Günümüzde bu işlemci, iPhone 14 Pro'nun üretimi durdurulduğu için iPhone 15 ve iPhone 15 Plus için kullanılıyor.

Ayrıca bkz.

iPhone 17 ve 18 için ilk bilgiler paylaşıldı: 2nm ertelendi

TSMC'nin Arizona'daki A16 Bionic üretim hacmi şuan için çok küçük olduğu için, Apple'ın bunları Çin ve Hindistan'da monte edilen iPhone'larda kullanıp kullanmadığı bilinmiyor. Şirket, akıllı telefon işlemcilerini iPad ve Apple TV gibi ürünlerinde de kullanıyor. Dolayısıyla çipler, bu ürünlerde kendisine yer bulabilir.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
11 Yorumun Tamamını Gör