Uygulama ile Aç

Atari ikonik oyun konsoluna modern teknolojiyle yeniden hayat verdi

Birçok oyunsever için hala en unutulmaz anların baş kahramanı olan Atari, efsane modellerinden birini daha yeniden hayata döndürdü. İşte Atari’nin ikonik tasarımlı yeni konsolu.

Atari, nostalji tutkunlarına hitap eden yeni bir ürünle geri dönüyor. Klasik 1986 modelinin güncellenmiş versiyonu olan Atari 7800+ tanıtıldı. Daha küçük ve güçlü bir yapıya sahip olan bu modern konsol, HDMI bağlantı noktası sayesinde günümüz televizyonları ve monitörleriyle kolayca uyum sağlıyor.

Fiyatı 129,99 dolar olarak belirlenen Atari 7800+, hem Atari 2600 hem de 7800 oyun kartuşlarıyla uyumlu çalışıyor. Bu sayede kullanıcılar, geniş bir klasik oyun yelpazesine erişim imkanı buluyor. Konsol, Bentley Bear’s Crystal Quest oyunu ve USB-C kablosu ile birlikte geliyor.

Ayrıca bkz.

Galaxy Z Fold 6 Slim’den yeni haberler var

Atari 7800+, retro oyun deneyimini daha da otantik hale getirmek isteyen kullanıcılar için geniş ekran ve 4:3 görüntü modları arasında geçiş yapabilme olanağı sunuyor. Ayrıca, oyun kartuşlarının sıkışma sorununu azaltmak amacıyla cihaz daha geniş bir kartuş yuvası ile donatılmış.

Konsolun yanı sıra, Atari CX78+ Kablosuz Oyun Kolu ve CX40+ Kablosuz Joystick de tanıtıldı. 34,99 dolar fiyat etiketine sahip olan CX78+ Kablosuz Oyun Kolu, 25 saate kadar pil ömrü sunuyor ve USB-C üzerinden şarj edilebiliyor. CX40+ Kablosuz Joystick ise Atari 2600+ ve tüm orijinal Atari sistemleriyle uyumlu olup, DB9 kablosuz adaptör ile birlikte geliyor ve 30 saate kadar pil ömrü sunuyor. Her iki kontrol cihazı da USB-A adaptörü ile PC’lerde kullanılabiliyor.

Atari 7800+ ve bu kontrol cihazlarının 2024 kışında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Ön siparişler ise şimdiden açılmış durumda. Bu yeni nesil Atari konsolu, geçmişin klasik oyunlarını modern teknolojiyle buluşturmayı hedefliyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
35 Yorumun Tamamını Gör