Uygulama ile Aç

Avustralya, 3G'yi bırakıyor: Eski telefonlar geri dönüşüme gidecek

Avustralya İletişim ve Medya Otoritesi (ACMA), bu yıl içinde ülke genelinde 3G ağlarının kapatılacağını duyurdu. Eski telefon kullanıcıları acil durum numarası dahil arayamayacak, sms gönderemeyecek.

Avustralya İletişim ve Medya Otoritesi (ACMA) resmi olarak duyurdu; Ülke genelinde 3G ağları tamamen kapatılıyor. TPG Telekom (Vodafone olarak da biliniyor) halihazırda 3G mobil ağını kapattı, diğer iki operatörden Telstra  31 Ağustos’ta, Optus da önümüzdeki günlerde ağı kapatmayı planlıyor.

Ayrıca bkz.

5G’den 20 kat daha hızlı dünyanın ilk 6G cihazı tanıtıldı

ACMA, 3G cihaz kullanıcılarına telefonlarının artık 000 acil durum numarası da dahil olmak üzere mesaj gönderemeyeceğini veya arama yapamayacağını hatırlattı. Ayrıca, 3G ağları üzerinden sesli arama yapabilen 4G cihazlar da (yani VoLTE desteği olmayan telefonlar) bundan etkilenecek. ACMA, bu kullanıcıların operatörleriyle iletişime geçmelerini öneriyor.

Avustralya Mobil Telekomünikasyon Birliği (AMTA), yalnızca telefonların değil tüm 3G cihazlarının etkileneceğine dikkat çekti. Tabletler, akıllı saatler, pos cihazları ve tıbbi alarmlarla birlikte diğer kişisel acil durum müdahale cihazları çalışmayı durduracak. Bu arada Avustralya’da eski aletler için ücretsiz geri dönüşüm programı bulunuyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
14 Yorumun Tamamını Gör