Uygulama ile Aç

Bayraktar TB3 ve ANKA 3 halka açık ilk uçuşunu TEKNOFEST Adana'da yapacak

Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB3 ve TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA 3 (ANKA III), halka açık ilk uçuşunu yapacak. TEKNOFEST Adana'ya katılanlar gösteri uçuşunu seyredebilecek.

Türkiye’nin Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2024 Adana, yarın başlıyor. 2 Ekim’de başlayacak festival 6 Ekim’de sona erecek. TEKNOFEST Adana’da çeşitli etkinlikler, yarışmalar, yeni ürün tanıtımlar, sergiler, gösteriler ve konserler olacak. Ayrıca festivale katılan ziyaretçiler Bayraktar TB3 İHA ve ANKA 3 İHA’nın ilk halka uçuşunu görme fırsatı yakalayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bayraktar TB3 ve ANKA III'ün halka açık ilk uçuş gösterisini TEKNOFEST Adana'da yapacağını duyurdu. Bayraktar TB3, katlanabilir kanat yapısı sayesinde TCG Anadolu gemisine entegre edilecek ve Türkiye’yi denizlerde koruyacak. ANKA 3 ise özel tasarımı sayesinde radarda düşük görünürlüğü sayesinde Türkiye’ye önemli güç katacak.

TEKNOFEST Adana’da ayrıca KIZILELMA, Akıncı, TB2, Anka, Aksungur, Hürkuş, Hürjet, Gökbey, Atak Helikopteri gösteri uçuşu yapacak. Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün de gösteri uçuşları olacak.

Ayrıca bkz.

STM KARGU İHA bu defa zırh delici harp başlığıyla hedefi vurdu

İlk TEKNOFEST'in düzenlendiği 2018'deki 14 teknoloji yarışmasına 20 bin gencin katıldığını anlatan Kacır, "Bu yılın TEKNOFEST'inde 790 bin takımda 1 milyon 650 bin gencimiz projeleriyle yarışıyorlar. 50 farklı kategoride TEKNOFEST yarışmaları düzenleniyor. Her yıl yeni yarışmalar ekleniyor TEKNOFEST'e. Bütün yarışmalar geleceğin teknolojilerine yönelik hazırlanıyor." diye konuştu.

Kacır, bu yılın festivalde kuantum hackathonu, nükleer enerji, akıllı Wi-Fi, hava savunma sistemlerine yönelik yarışmalarının yeni olduğunu vurgulayarak, bu yıl önceki yıla ilave olarak 11 farklı yarışmanın eklendiğini belirtti.

Bayraktar TB3 özellikleri

TUSAŞ ANKA 3 teknik özellikleri



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
1 Yorumun Tamamını Gör